28 / 07 / 2024

İngiltere'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı!

İngiltere'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı!

Rightmove internet sitesi tarafından yapılan araştırmaya göre İngiltere'de konut satıcılarının talep ettikleri fiyatlarda artış hızı yavaşladı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Paylaşılan bilgilere göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE), geçen ay ülkede enflasyonun yüzde 2 hedef seviyesine düşürülebilmesi için politika faizini 25 baz puan artırmış ve yüzde 4'ten yüzde 4,25'e yükseltme kararı almıştı.

Yine verilen bilgilere göre, İngiltere'de enflasyon, geçen ay yüzde 10,1'e gerilemesine karşın çift haneli seviyelerde seyrediyor.

İngiltere de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı!

Enflasyonun düşürülmesi için BoE'nin, gelecek ay yeni bir faiz artırımına gitmesi de bekleniyor.

Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird yaptığı açıklamalarda ülkede konut fiyatlarının gelecekte nereye gideceğini tahmin etmenin güç olduğunu belirterek, hayat pahalılığının artmasının kişisel harcamalar üzerinde baskı oluştururken, önümüzdeki aylarda enerji fiyatlarında ve enflasyonda yaşanabilecek düşüşlerin hane halkının harcamalarını biraz daha artırmasına imkan tanıyabileceğini belirtmişti.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre İngiltere’de enflasyon son 40 senenin en yüksek seviyesine yaklaştı. Geçen ay İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizinin yüzde 4’ten yüzde 4,25’e çıkartıldığını duyurmuştu.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

İngiltere'de konut fiyatları sert düştü!


Geri Dön