16 / 05 / 2024

İngiltere’de konut kiraları yüzde 4,2 arttı!

İngiltere’de konut kiraları yüzde 4,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de konut kiralarının geçen yılın aralık ayında yıllık bazda yüzde 4,2 artış gösterdiği belirtildi.



Peki resmi olarak tek tek açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ın parçası Galler’de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Birleşik Krallık'ın parçası Galler’de konut fiyatlarının 2022 yılının Aralık ayında yıllık bazda yüzde 3,5, İskoçya’da yüzde 4,4 Kuzey İrlanda’da ise 9,6 artış gösterdiği belirtildi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının geçen senenin aralık ayında yıllık bazda yüzde 10,3 artış gösterdiği belirtilirken ülkede bir önceki ayda (kasım) konut fiyatlarının yıllık bazda yüzde 12,4 arttığı belirtildi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE), geçen ay yüksek enflasyonla mücadele için politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 3,50'ye çıkardığını açıklamıştı.

İngiltere’de konut kiraları yüzde 4,2 arttı!

Verilen detaylara göre, piyasalar, bankanın enflasyonu frenleyebilmek için 2 Şubat tarihindeki politika toplantısında faiz oranının 50 baz puan daha artırılmasını bekliyor.

BoE, bu senenin ilk çeyreğinde enflasyonun yüzde 10 üzerinde seyretmesini, ikinci yarıda da sert şekilde artışın hız kesmesini öngörüyor.

Söz konusu verilere ilişkin olarak resmi Twitter hesabı üzerinden çok önemli bazı açıklamalar yapan İngiltere’nin Maliye Bakanı Jeremy Hunt ise insanların gelirlerini artırmanın tek ve en iyi yolunun bu yıl içerisinde enflasyonun yarı yarıya azaltılmasını sağlamak olduğunu dile getirmişti.

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

İngiltere’de konut fiyatları çakıldı! Son 14 yılın en sert düşüşü!


Geri Dön