29 / 06 / 2024

İnnovia 4 Esenyurt'taki imar kararından etkilenecek mi?

İnnovia 4 Esenyurt'taki imar kararından etkilenecek mi?

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, uzun süredir belirsizliğini koruyan ve 12 Nisan 2013’de karara bağlanan imar mevzuatının Innovia 4’ün inşa sürecine etkileri ve projenin mevcut durumu konusunda İnnovia'dan konut alanlarla bir toplantı yaptı



Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, uzun süredir belirsizliğini koruyan ve 12 Nisan 2013’de karara bağlanan imar mevzuatının Innovia 4’ün inşa sürecine etkileri ve projenin mevcut durumu konusunda İnnovia'dan konut alanlarla bir toplantı yaptı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Esenyurt Belediyesi arasındaki imar sorunu, ilk kez Ocak 2012’de İBB Meclisi’nin, şehrin siluetinin korunmasına ilişkin kararının ardından gündeme gelmişti. Bu karara bağlı olarak bilinen birçok marka projede belirsizlik yaşanırken aynı ay içerisinde Esenyurt’taki bütün projelerin ruhsatları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmişti. 


Başlayan bu belirsizlik sürecinde Esenyurt’ta; içerisinde Innovia 3. etabın da bulunduğu, birçok proje mühürlendi. İnnovia 4. etapta ise defalarca başlayan kazı çalışmaları durduruldu. 


Yeşil GYO, bölgede yaşanan imar problemleri ile ilgili 4. Etap’ta, 3. Etap’ta yaşanan gecikmeyi yaşatmamak ve 4. Etap’ı daha hızlı teslim etmek için tedbir kararıyla revizyona gitti. 


Bu çerçevede projeyi ikiye böldü ve 4. Etap’ta satışı tamamlanmış blokları; yeşil alan, havuz ve sosyal donatı oranlarını bozmayacak şekilde, bir araya toplayıp, katlarını da mevzuata aykırı olmayacak şekilde azaltma yoluna gitti ve blokları 21 kata indirdi. Bu sayede, belirsizlik ortamında kaybedilen süre, daire sahiplerine yansıtılmadan ve projenin taahhüt edildiği şekli ile teslim edilmesi düşünüldü ve hızla uygulamaya geçildi.  4. Etap’ın satışı yapılmamış diğer dairelerden oluşan bölümü ise Innovia Park olarak projelendirildi.

 

Yeşil GYO 4. Etap daire sahiplerinin mağduriyetini önleyici bu tedbir kararını ve mecburi nedenlerden ötürü oluşturulmuş yeni vaziyet planını açıklamak üzere 21 Nisan 2013, Pazar günü bir toplantı düzenledi ve burada daire sahiplerinin değerlendirmelerini aldı. Daire sahiplerinden projenin eski vaziyet planı ile inşa edilmesi yönünde talepler geldi.


Diğer yandan 12 Nisan 2013 Cuma akşamı; toplantıdan bir hafta önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Esenyurt imar kararı, eski haliyle onaylandı. Kararın ardından detayların kesinleşmesi ile Innovia 4’ün eski vaziyet planı ile inşa edilme olanağı doğdu. Yeşil GYO da bu karar ve müşterilerin toplantı neticesindeki talepleri doğrultusunda projeyi eski vaziyet planı ile uygulama kararı aldı. 

  

Geri dönüş kararı neticesinde Innovia 4’ün inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Ancak projenin teslim tarihi 2015 yılına uzatıldı. 


Toplantıda konuşulanlar ve Yeşil GYO'nun açıklaması için tıklayın


Geri Dön