28 / 04 / 2024

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki artış konut üretimini zorluyor!

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki artış konut üretimini zorluyor!

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarında döviz cinsinden yüzde 50 oranında yükseliş yaşandığı belirlenirken, sektörün üretimde zorluk çektiği ifade edildi.



Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarında yaşanan artışlarla ilgili konuştu. Akbalık, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve konut sektöründeki son durumu değerlendirdi.

İnşaat malzemesi fiyatlarındaki artış konut üretimini zorluyor!

Çimento ve demir fiyatlarında yaşanan enerji sebepli yükselişin normalden fazla olduğunu vurgulayan Ahmet Akbalık, “Maliyet baskısı, üretim yapmamızı engelliyor. Konut fiyatları bunlara rağmen hâlâ uygun seviyede. İhracatçı demir ve çimento gibi dışarıya sattığı bir ürün için lojistiğe ödediği bedeli, iç piyasaya satışında da ürün fiyatına ekliyor. Mesela dışarıya 100 liraya sattığı bir ürüne 50 lira lojistik bedeli koyuyor, 150 liraya satıyor. Ama burada da 150 liraya satıyor. 50 liralık lojistiği bizim sırtımıza yüklüyor” şeklinde konuştu.

Peki artan inşaat maliyetleri konut fiyatlarını ve konut sektörünü nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar ve Ahmet Akbalık'ın konuyla ilgili açıklamaları...

 


Geri Dön