17 / 05 / 2024

İnşaatın da dahil olduğu sektörler 2012'de 70 bin kişi arıyor!

İnşaatın da dahil olduğu sektörler 2012'de 70 bin kişi arıyor!

Bu yıla, Avrupa'daki resesyonun süreceği ve küresel büyümenin ciddi bir şekilde gerileyeceği beklentisiyle girdi dünya



Türkiye'de ise dünyayla aynı kötümserlikte olmasa da temkinli bir iyimserlik hakimdi. Büyümenin yüzde 2-3 arasına inmesi ve ihracat performansının düşmesi sonucunda ekonomideki yavaşlamanın işsizliği yükselteceği yönünde tahminler yapıldı. Aslında genel duruma baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre çoğunlukla daha iyimser bir tablo görünmekle beraber dünyadaki siyasi ve ekonomik hareketler sebebiyle 2012 yılma birçok sektörde temkinli yaklaşıldığı muhakkak. Ancak insan kaynakları danışmanları yılın başından itibaren işe alımların bir önceki yılın aynı dönemine göre daha hem 'beyaz yakalı' hem de 'mavi yakalılar için hızlı bir seyirle başladığını söylüyorlar.

EN CESUR SEKTÖRLER
2012'ye yoğun bir işe alım süreciyle başladıklarını söyleyen Hugent Türkiye Yönetici Ortaklarından Çağan Ünal Üzümcü, bazı sektörler yılın ilk yarısında temkinli davranma eğiliminde olsa da 2011'in aynı dönemine göre alımların çok daha yoğun olduğunu belirtiyor.

İNŞAAT DÜNYASI
Mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm yasalarının çıkması halinde daha da büyümesi beklenen inşaat sektöründe de işe alımların olacağı bir yıl 2012. Örneğin bu yıl içinde farklı projeler üzerine çalışmayı sürdürecek olan Varyap işe alım yapacak şirketlerden biri. Varyap İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Hüray Böke,  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO'nun Doğu Ataşehir'deki 99 bin metrekare arsasının üzerinde Varyap • GAP inşaat Ortaklığı ile geliştirilen METROPOL İSTANBUL projesinin toplam 2 bin 500 kişiye istihdam olanağı yaratmasını beklediklerini söylüyor. Sektörde faaliyet gösteren şirketlerden biri olan Aksan Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Müge Şimşek, mevcut durumda İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Van ve Venezuela-Caracas için işe alımların sürdüğünü söylüyor.

Fatoş Bozkuş-Özlem Bay Yılmaz/Ekonomist
 


Geri Dön