08 / 05 / 2024

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…



WEB TAPU - TAKBİS NEDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından, Türk vatandaşlarının ve tüzel kişilerinin kendilerine ait taşınmazları ile ilgili işlemleri internet üzerinden gerçekleştirmelerini sağlayan bir bilişim sistemine Web Tapu denir.

Web tapu işlemleri ile sistem üzerinden satış, ipotek, mirasın intikali ve buna benzer pek çok tapu işlem başvurusu yapılabildiği gibi aynı zamanda gerekli belgeleri de ilgili tapu müdürlüğüne iletmek mümkün.

WEB TAPU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Web tapu başvurusu iki farklı platform üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Web tapu işlemleri için webtapu.tkgm.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz. Web tapu ilk kayıt işleminde e-Devlet doğrulaması yapılması gerekmektedir.

e-Devlet doğrulamasının gerçekleştirilmesinin ardından Web Tapu sistemi içerisinde sağ üst köşede yar alan "Profilim" sekmesinden kullanıcı cep telefonu ve mail kaydı yapabilir; şifrenizi belirleyebilirsiniz.

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

WEB TAPU ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Web Tapu sistemine erişmek isteyen vatandaşların mutlaka e-Devlet şifresinin bulunması gerekmektedir.

Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi güncelleyebileceğiniz "Profilim" sekmesinden Web Tapu hesabınız için şifrenizi alabilirsiniz.

Ayrıca çevrimiçi şekilde randevu.tkgm.gov.tr adresinden e-randevu oluştururken,aynı gün içerisinde yalnızca bir kez randevu alabileceğinizi unutmamalısınız.

TAPU RANDEVU İPTALİ NASIL YAPILIR?

Tapu randevusunu iptal etmek isteyenlerin randevu.tkgm.gov.tr adresinden "Randevu Sorgula/İptal Et" sekmesine tıklaması ve ardından kişisel bilgileri ile giriş yaparak ve iptal işlemini gerçekleştirmesi mümkündür.

Tapu randevusunu iptal etmek isteyenlerin bu işlemi Alo181 hattından gerçekleştirmesi de mümkün.

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?


Geri Dön