15 / 05 / 2024

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!



İNTERNETTEN VERGİ BORCU NASIL ÖDENİR?

Senenin belirli dönemlerinde vergi beyannamesi devlet tarafından düzenlenerek vergi dairelerine yollanır. Vergi dairesine gönderilen beyannameler ile de tahakkuk fişi düzenlendikten sonra borçluya bu tahakkuk fişi verilmektedir. Vergi borcu İnternet Vergi Dairesi, vergi dairelerine kişilerin bizzat giderek, banka ve internet bankacılığı yoluyla ödenebilir. Şu anda vergi dairesine giderek vakit kaybetmemek için kişi ve kurumlar İnternet Vergi Dairesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirirler. Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? İnternet tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra  "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet sistemi üzerinden de yapabilirsiniz. Her türlü ihtimale karşı vergi ödemelerinizi kontrol etmeli ve gerektiğinde vergi dairelerine danışarak durumunuzu doğrulatmanız gerekir.

VERGİ BORCU HANGİ SİTEDEN ÖDENİR?

Vergi ödemeleri interaktif Vergi Dairesinin yani web (ivd.gib.gov.tr) adresi ya da mobil uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

2023 VERGİ AFFI ÇIKACAK MI?

Seçimlere az bir zaman kala milyonlarca kişi SGK ve vergi borçlarına dair yeni düzenlemeler yapılıp yapılmayacağını bilmek istiyor. Vergi borçlarına af çıkmasını bekleyen vatandaşlar uzmanların ve yetkililerin yapacağı açıklamayı ilgi ile takip ediliyor. Konuya dair olarak paylaşımda bulunan SGK uzmanı Özgür Erdursun, vergi affının geleceğini ima edip şu paylaşımda bulundu; "Vergi ve SGK borçlarına yapılandırma yani halk deyimi ile vergi affı geliyor."

Yetkililer daha bu konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı ancak Nisan ayına kadar af çıkma ihtimali olduğu iddia edilmektedir.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kontratsız kiracı oturtmanın cezası nedir?

Emekli ikramiyeleri arttı mı? 2023 emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön