13 / 05 / 2024

iOS 17 hangi iPad’lere gelecek? Hangi iPad’ler iPadOS 17’yi desteleyecek?

iOS 17 hangi iPad’lere gelecek? Hangi iPad’ler iPadOS 17’yi desteleyecek?

Apple iOS 17 ve macOS 14 ve iPadOS 17’yi tanıttı. Peki “Hangi iPad’ler iPadOS 17’yi desteleyecek?” İşte detaylar!



iPadOS 17 TEMEL ÖZELLİKLER!

Apple aşağıdaki belirtilen özellikleri şöyle vurguladı;

Apple geçtiğimiz gün, kullanıcıların Kilit Ekranını kişiselleştirmeleri ve widget'lar ile etkileşim kurmaları için tamamen yeni imkanlar sunan iPadOS 17'nin önizlemesini yaptı.

 Formlardaki alanları akıllıca tanımlayan ve dolduran Otomatik Doldur ile PDF'lerle çalışmak daha avantajlıdır ve Notes, PDF'leri işaretlemek ve üzerinde işbirliği yapmak için yeni bir deneyim imkanı sunar. Mesajlar, yeni çıkartma deneyimi de dahil olmak üzere önemli güncellemeler alıyor ve kullanıcılar artık FaceTime görüntülü ve sesli mesaj bırakabilme gibi imkanlar sunmaktadır.

Sağlık uygulaması, etkileşimli grafikler ile iPad'e gelir ve HealthKit, geliştiricilerin iPad ekranı için tasarlanmış olan yenilikçi deneyimler oluşturmasına imkan tanır. iPadOS 17, bugün bir geliştirici beta sürümü olarak sunuluyor ve bu sonbaharda ücretsiz bir yazılım güncellemesi olanağı sunulacak.

iOS 17 hangi iPad’lere gelecek? Hangi iPad’ler iPadOS 17’yi desteleyecek?

Apple'ın Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, "iPadOS, en çok yönlü cihazımıza güç veriyor ve kullanıcıların iPad'de pek çok şey yapmasına olanak tanıyor ve şimdi iPadOS 17 ile daha da kişisel ve yetenekli bir deneyim sunuyoruz" diye konuştu.

“Kilit Ekranındaki etkileşimli widget'lar, PDF'ler ve Notlar'daki güncellemelerin dışında Mesajlar ve FaceTime'daki geliştirmelerle iPadOS, kullanıcılara işleri her zamankinden daha pratik ve hızlı yapmaları için daha da fazla imkan sunuyor.”

HANGİ İPAD’LER İPADOS 17’Yİ DESTEKLER!

iPadOS 17'yi aşağıdaki modellerin tümüne yükleyebilme imkanınız bulunmaktadır…

  • iPad mini yani 5. nesil ve sonrası…
  • iPad yani 6. nesil ve sonrası…
  • iPad Air yani 3. nesil ve sonrası…
  • iPad Pro yani 1. nesil 12,9 inç hariç tüm modellere yükleme yapılabilir.
  • iPad Pro 2017 ve sonrası.

Geri Dön