16 / 05 / 2024

İş Bankası Genel Müdürü açıkladı! Kredi ucuz ama erişim kısıtlı!

İş Bankası Genel Müdürü açıkladı! Kredi ucuz ama erişim kısıtlı!

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kredi erişiminde yaşanan zorlukları değerlendirdi. Aran, kredinin ucuzlamasına rağmen krediye erişim güçleşiyorsa bunun kimseye bir faydasının olmayacağını vurguladı.



İş Bankası Genel Müdürü açıkladı! Kredi ucuz ama erişim kısıtlı!

Bloomberg'in haberine göre, uygulanan politikaların bankacılık sektöründe riskleri büyüttüğüne dikkat çeken Aran "Yeni Ekonomi Modeli'nin öngördüğü büyüme ve istihdamdan yana net tercih belirtilen ve bunu destekleyen politikalardan bahsetmiyorum" sedi ve şöyle devam etti, "Tam tersine bu politikanın uygulanmasını da engelleyen makro ihtiyati tedbirleri kast ediyorum."

Aran, "Alınan tedbirlerle beraber Yeni Ekonomi Modeli'nin desteklediği sektörleri bile destekleyemeyecek noktaya geldik. Faiz indirimi krediye daha ucuza erişebiliyorsanız işe yarar" dedi ve şu şekilde açıkladı, "Eğer kredi ucuzlamasına rağmen krediye erişim güçleşiyorsa bunun kimseye bir faydası yoktur. Amacımız krediyi erişilebilir kılmak, bunu yatırıma döndürmekse bu konuda sorunlarımız olduğunu ifade edeyim."

Aran sektör olarak görevlerinin salt büyümekten ziyade sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı desteklemek olması gerektiğini dile getirdi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ da zirvede yapmış olduğu konuşmada bankalar olarak büyümeyi finanse edecek güçte olduklarını söyledi. Baştuğ yatırımları artırmak için enflasyonsuz ortamda sağlıklı büyümek gerektiğini kaydetti.

İş Bankası herkesin beklediği haberi verdi! 3 bin liranızı geri alabileceksiniz!

Ziraat Bankası duyurdu! Promosyonlar o tarihte hesaplara yatacak! Hemen alacaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön