19 / 05 / 2024

İş Bankası temettü ödemeleri 2023 hesaplara yattı mı? İş Bankası temettü 2023 ödemelerinde son dakika! Hemen bakın!

İş Bankası temettü ödemeleri 2023 hesaplara yattı mı? İş Bankası temettü 2023 ödemelerinde son dakika! Hemen bakın!

İş Bankası temettü ödemeleri 2023 hesaplara yattı mı? İş Bankası temettü 2023 ödemelerinde son dakika... Hemen bakın...



İş Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada C tipi hisseler için hisse başına 0,92 Türk Lirası brüt temettü teklifinin Genel Kurul’a sunulacağı belirtildi.

Verilen teklif net olarak da hisse başına 0,83 liraya karşılık geliyor.

Bankanın KAP açıklamasında 2022 yılı faaliyetlerinden elde edilen 64,63 milyar liralık net kârdan ortaklara 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle bankanın ödenmiş sermayesi olan 10 milyar TL'nin yüzde 6’sına karşılık gelen 599,99 milyon TL'lik birinci nakit brüt kâr payı ve 8,63 milyar TL ikinci nakit brüt kâr payı olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin yüzde 92’sine karşılık gelen 9,23 milyar TL nakit brüt kâr payı dağıtılmasına karar verildiği bildirildi.

İş Bankası temettü ödemeleri 2023 hesaplara yattı mı? İş Bankası temettü 2023 ödemelerinde son dakika! Hemen bakın!

BDDK temettülere limitli onay vermişti

NTV'de yer alan habere göre, Şubat ayının başında BDDK, bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre yüzde 10 ila 15 oranında temettü dağıtmasına izin vereceğini bildirmişti.

Yine verilen detaylara göre, kurumdan Türkiye Bankalar Birliği’ne gönderilen yazıda bankaların olası kâr dağıtım taleplerinin, ihtiyatlılık ilkesi ve başta sermaye yeterlilik oranı olmak üzere bankaların özel durumları dikkate alınarak değerlendirilebileceği ifadesine de yer verilmişti.

 

Tofaş temettü 2023 ödemelerinde son dakika! Tofaş temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın!

Mart 2023'te temettü verecek şirketler tek tek açıklandı! Hangi şirket ne kadar temettü veriyor? Hemen bakın

Yatırımcıya müjde! O banka temettü ödeme kararı aldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön