28 / 04 / 2024

Yatırımcıya müjde! O banka temettü ödeme kararı aldı!

Yatırımcıya müjde! O banka temettü ödeme kararı aldı!

Borsa İstanbul’da son günlerde peş peşe alınan temettü dağıtma kararlarına bir yenisi daha eklendi. Türk bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Akbank’ta temettü dağıtma kararı aldığını duyurdu. Peki Akbank, bu kararla hisse başına ne kadar kar payı dağıtacak?



Borsa İstanbul’da son günlerde şirketler, hissedarlarına peş peşe temettü ödeme kararları duyuruyor. Alınan bu kararları heyecanla takip eden yatırımcı da sürekli yeni kar paylarıyla ilgili açıklamaları takip ediyor.

Yatırımcıya müjde! O banka temettü ödeme kararı aldı!

İşte bu kararlardan biri de Türk bankacılık sektörünün önemli isimlerinden olan Akbank’tan geldi. Akbank’ta temettü dağıtma kararı aldığını duyurdu. Peki Akbank, bu kararla hisse başına ne kadar kar payı dağıtacak?

Akbank, yaptığı açıklama ile geçtiğimiz yılki faaliyetlerinden sağlanan kardan hisse başı net 1,56 lira kar payı dağıtma kararı aldığını açıkladı. bankanın yönetim kurulu tarafından Olağan Genel Kurul'a teklif edilmek üzere 8 milyar 996 milyon lira nakit kar payı dağıtılmasına karar verildiği duyurulurken Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da (KAP) konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Akbank’ın KAP’a yaptığı açıklamada, dağıtılacak kar payına ilişkin bilgilendirme yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön