10 / 05 / 2024

Yatırımcıya müjde! O banka temettü ödeme kararı aldı!

Yatırımcıya müjde! O banka temettü ödeme kararı aldı!

Borsa İstanbul’da son günlerde peş peşe alınan temettü dağıtma kararlarına bir yenisi daha eklendi. Türk bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Akbank’ta temettü dağıtma kararı aldığını duyurdu. Peki Akbank, bu kararla hisse başına ne kadar kar payı dağıtacak?



HİSSE BAŞINA 1,557 TL NET KAR PAYI ÖDENECEK

Açıklamada, Akbank Yönetim Kurulu tarafından Olağan Genel Kurul'a teklif edilmek üzere toplamda ödenmiş sermayenin yüzde 173'ü olan 8 milyar 996 milyon liranın nakit brüt kar payı olarak dağıtılmasına karar verildiği duyuruldu.

Yatırımcıya müjde! O banka temettü ödeme kararı aldı!

Banka açıklamasında, nakit kar payı ödemelerine 30 Mart tarihi itibarıyla başlanılacağı duyurulurken, 1 TL nominal değerli paya ödenecek nakit kar payının brüt 1,73 TL, net ise 1,557 TL olacağı bildirildi.

Geçtiğimiz hafta içinde Nuh Çimento (4,14), Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ, (35,41 TL), Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, (40,87 TL), Ford Otomotiv, (12,82 TL), Arçelik, (2,40 TL), Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları AŞ, (5,40 TL), AGESA Hayat Emeklilik (0,75 TL), Meditera Tıbbi Malzeme (1,13 TL), Brisa Bridgestone Sabancı Lastik (3,24 TL), Aygaz (0,90 TL), Aksa, (2,17 TL), Çemtaş (0,45 TL),

ve Galata Wind Enerji de (0,46) TL hisse başı net kar payı ödeyeceğini duyuran şirketler arasında yer almıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön