16 / 05 / 2024

İş dünyasının acı kaybı! Ünlü holdingin kurucusu vefat etti

İş dünyasının acı kaybı! Ünlü holdingin kurucusu vefat etti

Tekfen Holding’in kurucu ortaklarından Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti. TÜSİAD ve DEİK’in de kuruluşunda yer alan Gökyiğit, Türki Cumhuriyetler ile ilişkilerin güçlendirilmesine sağladığı katkılardan dolayı ‘Aksakal’ lakabıyla onurlandırılmıştı.



YENİ SEKTÖRLERE GİRDİ

İş dünyasının acı kaybı! Ünlü holdingin kurucusu vefat etti

Şirket yıllar içerisinde hızla büyüyerek inşaat işlerinin yanı sıra 1964 yılında Tekfen ampul fabrikasının kurulmasıyla sanayi sektörüne de giriş yaptı. Grup; daha sonraki yıllarda ise Mis Süt (1976), Toros Tarım (1981) gibi başka sanayi alanlarında da yatırım yaptı. Daha sonra ihracat, bankacılık, emlak ve perakende alanlarında da yatırımlar Türkiye’nin önde gelen topluluklarından biri haline geldi.

Nihat Gökyiğit, 1969’da uluslararası öğrenci organizasyonu AIESEC Türkiye’nin başkanlığını üstlenerek 2004 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 1971 yılında TÜSİAD’ın da kuruluşunda yer alan Gökyiğit, 1985-1987 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

TÜRK CUMHURİYETLERİ’NİN AKSAKAL’I

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) kuruluşunda da da rol alan Gökyiğit, sonraki adıyla Türk-BDT Konseyi olan Türk-Sovyet İş Konseyi’nin kurucu başkanlığını yaptı. Bu süreçte Orta Asya’daki Türk dünyası ile Türkiye arasındaki köprülerin kurulmasına katkılarda bulunan Gökyiğit, bu çabaları nedeniyle Türk Cumhuriyetleri’nin cumhurbaşkanları tarafından ‘Aksakal’ lakabıyla onurlandırıldı. Ayrıca Gürcistan ve Kazakistan Fahri Konsolosu görevlerini yıllarca üstlendi.


Geri Dön