29 / 04 / 2024

İş dünyasının acı kaybı! Ünlü holdingin kurucusu vefat etti

İş dünyasının acı kaybı! Ünlü holdingin kurucusu vefat etti

Tekfen Holding’in kurucu ortaklarından Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti. TÜSİAD ve DEİK’in de kuruluşunda yer alan Gökyiğit, Türki Cumhuriyetler ile ilişkilerin güçlendirilmesine sağladığı katkılardan dolayı ‘Aksakal’ lakabıyla onurlandırılmıştı.



Tekfen Holding kurucu ortaklarından olan Ali Nihat Gökyiğit, bugün hayatını kaybetti. 98 yaşında vefat eden Gökyiğit’in cenazesinin yarın günü Fatih Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakiben Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi.

NİHAT GÖKYİĞİT KİMDİR?

 23 Şubat 1925’te Artvin’de dünyaya gelen Ali Nihat Gökyiğit, Artvin ilinin Gogitoğulları adıyla anılan köklü ailelerinden birine mensuptu. Gökyiğit, ilkokul ve ortaokulu Artvin’de tamamladıktan sonra lise eğitimini İstanbul’da Robert Kolej’de tamamladı. Daha sonra birlikte Tekfen’in ortakları arasında yer alacak olan Feyyaz Berker ile tanıştı. Okul yıllarında çalışkan bir öğrenci olan Gökyiğit’in amacı, amcaları gibi mühendis olmaktı. Liseden mezun olduktan sonra yüksek öğrenim için ABD’ye giderek  1948 yılında Michigan Üniversitesi’nden Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

Askerliğinin ardından, Türkiye’de inşa edilen NATO havaalanlarından sorumlu bir konsorsiyumda mühendis olarak işe başlayan Gökyiğit, Balıkesir, Eskişehir,  Adana  ve Ankara’daki havaalanı inşaatlarında görev yaptı. 1953’de Bayındırlık Bakanlığı bünyesine geçerek Konya Havaalanı inşaatının kontrol amirliği görevini üstlendi.

Hem özel sektörde hem de devlet görevinde deneyim kazanan Gökyiğit, kendisi gibi Bayındırlık Bakanlığı’nda görev yapan Feyyaz Berker ve Necati Akçağlılar ile birlikte 1956’da, bugünkü Tekfen Holding’in temelini oluşturan Feyyaz-Nihat-Necati Müşavir Mühendislik (FNN) şirketini kurdu. İlk başlarda sadece mühendis müşavirlik hizmetleri veren şirket, 1957 yılında Tekfen İnşaat’ın kurulmasıyla müteahhitlik sektörüne de girmiş oldu.


Geri Dön