02 / 05 / 2024

İş dünyasının önemli isimleri Primist'te buluştu!

İş dünyasının önemli isimleri Primist'te buluştu!

İş dünyasının önemli isimlerinden Tayfun Bayazıt, Alev Göçmez, Mehmet H. Birced ve Ferhat Keten, Primist Gayrimenkul Yatırımını kurarak yeni bir oluşuma imza attı. Şirket, İstanbul'da geliştirdiği dört projeyle 180 milyon TL'lik portföy oluşturdu...



İş dünyasının önemli isimlerinden Tayfun Bayazıt, Alev Göçmez, Mehmet H. Birced ve Ferhat Keten, Primist Gayrimenkul Yatırınımı kurarak yeni bir oluşuma imza attı. Şirket, İstanbul'da geliştirdiği dört projeyle 180 milyon TL'lik portföy oluşturdu. Uluslararası fonların yatırmılaruu yönlendiren bir yapıya kavuşmak isteyen şirket, dört yıl soma 3 milyar TL'lik bir portföyü yönetmeyi hedefliyor. 


Gayrimenkul sektöründeki gelişme farklı sektörlerdeki yatırımcıların da iştahını kabartıyor. Finans sektörünün önemli isimlerinden Tayfun Bayazıt ve Alev Göçmez de bu alana adım attı. Tayfun Bayazıt, Alev Göçmez, Mehmet H. Birced ve Keten İnşaat'ın ikinci kuşak temsilcisi Ferhat Keten, yüzde 25'lik eşit payla Primist Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ'yi kurdu. 


Primist Yönetim Kumlu Başkanı Tayfun Bayazıt, İstanbul'da geliştirdikleri dört gayrimenkul projesiyle 180 milyon TL'lik portföy oluşturduklarını söylüyor. Şirket, üç yıl içinde uluslararası kurumsal fonların yatırımlarını yönlendiren bir yapıya kavuşmak istiyor. Dört yıl sonra ise 3 milyar TL'lik bir portföyü yönetmeyi hedefliyor. 


ÖN SATIŞLAR BAŞLADI 


Primist'in şu anda yürütülen dört projesinde, aralarında Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Akbank'ın Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Adnan Giray ve Lütfü Aygüler'in de yer aldığı 15 katılımcı bulunuyor. 


Türkiye'de bu formatın bir ilk olduğunu belirten Bayazıt, "Daha önce yabancı fonlar ve yerel firmaların ortaklığı oldu. Ancak bizim yapımız farklı. Primist'te gayrimenkuli'ı geliştiren, finansmanı sağlayan ve yöneten tüm unsurlar işin mutfağında yer alıyor" diyor. 

Primist'in Cihangir, Çırağan ve Bomonti'deki projelerinin ön satışları başlarken, dördüncü proje için imza atıldı. Beşinci proje için de el sıkışıldı. Şirket, iki yıl içinde 10 civarında projeyi başlatmayı ve aynı sürede dört projeyi tamamlamayı hedefliyor. 

Primist bünyesindeki ilk dört projenin geliştiricisi Keten İnşaat olurken, bu konuda başka şirketlerden de destek alınabileceği vurgulanıyor. 


ARSA ARIYORLAR 


50 milyon TL'lik yatırımla 180 milyon TL'lik portföyoluşturduklarını belirten Bayazıt, "Bu yıl 300 milyon TL'lik portföy değerine ulaşmayı hedefledik. Üçüncü yılımızda 500 milyon TL'lik arazi yatırımı ve toplamda da 1,5 milyar TL'lik gayrimenkul yatırımı hedefliyoruz" diyor. 


Primist Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Keten de, ayda 130 civarında portföy taradıklarını, kentin merkezindeki değerli lokasyonlarda arsa ve bina aradıklarım belirterek dördüncü yıllarında 3 milyar TL'lik portföy değerine ulaşma hedefleri olduğunu söylüyor. Keten, riskli yatırımlardan uzak durarak güven veren, merkezde yer alan, arzı sınırlı, tasarımı ile öne çıkan projeler gerçekleştireceklerini ifade ediyor. 


İstanbul'un merkezinde yapabilecekleri çalışmaların iki yıl içinde biteceğine dikkat çeken Ferhat Keten, kentin gelişim akslarındaki arzı sınırlı yerler ile potansiyel gördükleri, riski olmayan başka kentlere açılabileceklerini söylüyor. Keten, az fakat rantabl projeler hazırlayacaklarını dile getiriyor. 


MÜBADELE VARLIKLARININ PEŞİNE DÜŞECEK 


Primist, Yunanistan'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den Yunanistan'a göç eden kişilerin arkalarında bıraktıkları varlıkların peşine düşmeye hazırlanıyor. Şirket, malik sıfatıyla veya miras yoluyla bu varlıklara sahip olanlara hukuki, mühendislik, mimari gibi konularda destek verecek. Bu kişilere gayrimenkullerini geri kazandırma hizmeti de verilecek. Bu amaçla Estia Turkey ve Estia Yunanistan adlarıyla iki proje hayata geçirildi. 


Levent Gökmen/ EKONOMİST 


Geri Dön