28 / 04 / 2024

İş ve inşaat makinasında 10 milyar dolar ihracat hedefleniyor!

İş ve inşaat makinasında 10 milyar dolar ihracat hedefleniyor!

İMDER'in düzenlediği Uluslararası İş Makinaları Kongresi dün İstanbul'da başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Nihat Ergün, iş ve inşaat makinası sektöründe ihracat hedefini 10 milyar dolar olarak açıkladı...



Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği'nin (İMDER) düzenlediği Uluslararası İş Makinaları Kongresi dün İstanbul'da başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, iş ve inşaat makinası sektöründe ihracat hedefini 10 milyar dolar olarak açıkladı.


İHRACAAT 8 KAT ARTTI

Türkiye'nin, küresel iş makinası sektörü için çok önemli alan olduğunu vurgulayan Bakan Ergün" Türk iş makinası sektörü, Avrupa'nın 4'üncü, dünyanın ise en büyük ll'inci sektörü konumunda. Ülkemizde 7 yaş sınırında 65 bin adet iş malönası bulunuyor. 2023'te satışlann 30 bine ulaşması bekleniyor.
Bunun artmasını hedefliyoruz. İş makinası ihracatı 10 yıl içinde sektör ihracatını 8 kat artırdı ve 1,5 milyar dolara yaklaştı. 2023 hedefinde en az 10 milyar dolarlık payı olacaktır" dedi.

Ergün'den yatırım daveti

 "2023 hedeflerine ulaşacağımızdan hiç şüphem yok" diyen Ergün, "Türkiye'de sadece kentsel dönüşümün 400 milyar dolarlık bir pazar yarattığını hatırlatmak istiyorum. İş makinası sektörümüz bu gelişmeleri yakından takip etmeli. Sektörün yabancı oyuncularına da Türkiye'de yatırım yapmaya davet ediyoruz. Türkiye'nin mevcut ekonomik istikrarı bizim en büyük teşviğimiz" dedi.


Yeni Şafak

Geri Dön