08 / 07 / 2024

İskenderun'daki 1451 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

İskenderun'daki 1451 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan  Hatay'ın İskenderun ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 1451 konutun inşası devam ediyor.



Hatay'ın İskenderun ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 1451 konutta son durum...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilk etapta Düğünyurdu Mahallesi'nde 492, Aşkarbeyli Mahallesi'nde 959 konutun projesi hazırlandı ve yapım çalışmalarına da başlandı.

Paylaşılan detaylara göre, çocuk oyun alanları, parklar ve spor sahaları gibi sosyal donatılara da yer verilen siteler şeklinde yapılan konutların inşasında toplamda 300 işçi görev alıyor.

Yapımının yüzde 15'lik kısmı tamamlanan konutların, sene sonunda depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

Radye temel üzerine tünel kalıp sistemi uygulanıyor

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı İnşaat Mühendisi Abdülselem Doğan, Anadolu Ajansı muhabirine, İskenderun'daki konutların radye temel üzerine tünel kalıp sistemi yöntemiyle yapıldığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Düğünyurdu Mahallesi'nde daha önce inşa edilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının depremleri hasarsız olarak atlattığına da değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı İnşaat Mühendisi Abdülselem Doğan, "asrın felaketi"nden sonra aynı mahallede konut inşasına başladıklarını söyledi.

İskenderun daki 1451 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Paylaşılan detaylara göre, konutların yapımında yüzde 15 seviyesine ulaşıldığını dile getiren İnşaat Mühendisi Abdülselem Doğan, "Hummalı bir çalışmayla konutları sene sonunda teslim etmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

İnşaat Mühendisi Abdülselem Doğan, toplamda 300 işçinin vardiyalı olarak çalıştığı şantiyede ilk bloğun ikinci kat tünel betonunun döküleceğini dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat Mühendisi Abdülselem Doğan açıklamasında hemen aşağı tarafta 959 konutun 17 temelinin bitme aşamasında olduğunu söyleyerek, bunların 24 blok ve 48 bloktan oluştuğunu söyledi. Doğan açıklamasında "Burada sadece deprem konutları değil, çocuk oyun alanları, spor alanları, parklar hepsini inşa ediyoruz." diyerek, vatandaşları konforlu şekilde inşallah evlerine oturtmayı planladıklarını kaydetti.

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde 1+1, 2+1 ve 3+1 ne kadar? Yenişehir Evleri'nin taksitleri kaç TL?

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!

EYT'li olup da bunu yapmayanlar resmen yandı! Tek 1 kuruş bile emekli maaşı alamayacaklar! Hemen bakın!


Geri Dön