02 / 05 / 2024

İslam Memiş canlı yayında dolar ve altının geleceği yeri işaret etti!

İslam Memiş canlı yayında dolar ve altının geleceği yeri işaret etti!

Tv100 canlı yayınına konuk olan İslam Memiş altın ve dolar hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.



Tv100 canlı yayınına bağlanan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve  dolarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. İslam Memiş dolarla ilgili şunları söyledi:

"Dolar endeksi şu anda 106 dolar seviyesinin üzerinde, bu  nedenle şu anda dünya genelinde dolar değer artışı sürüyor. Bizde de şimdi 17.24 lira dolaylarında. Gelişen ülkelerde de doların değer artışı devam ediyor. Dolar endeksindeki duruma göre önümüzdeki haftalarda piyasaları gözlemlemeyi sürdüreceğiz. Ancak bireysel yatırımcıya ben şunu öneriyorum. Kısa vade için 17.10 - 18 lira aralığı doların alımı için uygun bir seviye olmadığı kanaatindeyim. Çünkü euro dolar paritesi şu anda 1.0257 seviyesinde, dip bölgede. Dolayısıyla euro dolar paritesinde hızlı bir toparlanma yaşanabilir. Avrupa Merkez Bankası 25 baz puanlık bir faiz artış gösterebilir, dolayısıyla kısa vade için dolarda tekrar 17 lira seviyesinin artına sarkmalar mümkün."

İslam Memiş doların direnç seviyesini de açıkladı.

İslam Memiş doların direnç seviyesini açıklarken çok önemli bir konuya dikkat çekti:

İslam Memiş canlı yayında dolar ve altının geleceği yeri işaret etti!

"Ancak bu eylül ekim ayından sonra da dolar daha çok yükselmeyecek anlamı taşımıyor. Kısa vade olarak 17-18 lira arasından dolar tavsiye etmem yatırımcısına çünkü dolar bir yatırım aracı değildir. Dolayısıyla dolar TL kurunda 17.30 lira direnç seviyesini takip etmeye devam ediyoruz. Türkiye'de en fazla getirisi olanlar 1. sırada altın, 2. sırada borsa, 3. sırada euro ve 4. sırada dolar. Son 10 yıllık, 20 yıllık örnekleyelim."

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ve ons altınla ilgili de konuştu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön