23 / 07 / 2024

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT canlı yayınında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı.




PETROL KUYULARI FÜZEYLE VURULACAK 

İslam Memiş ise şöyle konuştu:

“Dünya her anlamda bin yıllık bir değişimden geçiyor. Fed beklenenden fazla faiz artırarak benim ekonomim ve param daha önemli şeklinde bir politika izliyor. Dolar karşısında her şey düşüyor. Yeni kurulan finansal piyasalarda, insanlar yine kısa vadede alırım satarım, para kazanırım diyorlarsa bunu rafa kaldırsınlar. Savaş ekonomisini sürekli gündeme getiren ülkeler var. Brent petrol 103 dolara geriledi, petrol üreten ülkeler bunu ister mi? Yıl sonuna doğru bütün petrol kuyuları füzelerle vurulacak. Petrol fiyatlarını artırmak için elinden gelen gayreti gösterecek yeni bir sistem var.”

BİREYSEN ÖNLEMLER ALIN 

Gıda krizi ve enerji krizi patlak vermesi durumunda Türkiye’nin tarım politikalarına geri döneceğini ifade eden Memiş, “Türkiye eskiden tarımda dünya birincisiydi. Küresel enflasyonun patlamasından bahsedilebilir ama enflasyonun yüzde 70’e çıkması sineye çekilebilir bir şey değil. Bireysel tedbirler almamız gerekiyor. Yeni dünya sistemi bireyler kazansın diye değil, bireyler kaybetsin ve sisteme mahkum olsun diye kuruldu. Merkez Bankası kararları önemli değil, herkes bireysel önlemlerini alsın” ifadelerini kullandı. 

MUSLUKLAR AÇILACAK, DOLAR 20 TL’Yİ GÖRECEK  

Memiş, Türkiye’nin seçim sürecinde olduğuna dikkat çekerek ocak ayında muslukların açılacağını söyledi. Doların yılsonuna doğru 20 TL’yi görmesinden sonra Merkez Bankasının bir faiz artırımına gidebileceğini kaydeden Memiş, TCMB’nin diğer Merkez Bankalarından ayrı bir politika izlediğini dikkat çekerek “Ancak bunu halk göğüsledi” dedi. 

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Editörün Notu: Bu haber 21 Temmuz 2022, saat 21.11'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 71 kuruş, euro 18 lira 9 kuruş, altının gramı ise 974 lira 23 kuruş değerindedir.

Ekonomist İbrahim Kahveci erken seçim için tarih verdi!

Bu habere dikkat! Otoban geçiş cezalarında yeni dönem başladı

Kripto para (coin) piyasasının neden düştüğü ortaya çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön