03 / 05 / 2024

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz düşürme kararının ardından Piyasalar Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş, elinde doları olanları uyardı. Memiş, 'Bu son çıkış' diyerek seslendi.



Türkiye deprem felaketini yaşadığı dönemlerin içerisindeyken sosyal, psikolojik ve ekonomik alanlarda ciddi sıkıntılar içerisine girdi. 11 şehri derinden etkileyen depremlerin sarsıcı etkisi adeta ülkenin tüm kentlerde sancılı bir şekilde hissedildi ve hissedilmeye de devam ediyor. Bu aşamada ekonomik olarak ülkede ne olacağı ise merakla takip ediliyor.

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

Dolardaki ani oynamaların ardından dolar yatırımcıları için Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten önemli ikazlar yapıldı. Memiş, Merkez Bankası'nın geçtiğimiz gün açıkladığı faiz indirme kararının ardından dolar ve altın piyasalarını değerlendirdi.

TCMB'NİN YENİ GÜNDEMİ ENFLASYON OLACAK

Serbest piyasalarda ekranlarda görülen kurların ve fiyatlandırmaların birbirini tutmadığını belirten Memiş, 'Ekran ile serbest piyasalar arasında fiyat uçurumu var. Bundan sonra TCMB’nin gündemini faiz değil, enflasyon alabilir. Çünkü deprem felaketi, kur atakları ve kuraklık enflasyon rakamlarını tekrar tetikleyebilir' ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön