20 / 05 / 2024

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz düşürme kararının ardından Piyasalar Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş, elinde doları olanları uyardı. Memiş, 'Bu son çıkış' diyerek seslendi.



Enflasyon oranlarının yıl ortasında yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkabileceğinin altını çizen Memiş, 'Hane halkının enflasyonu ise yine yüksek kalmaya devam edebilir. Ondan sebep TCMB, faizlere değil, enflasyona odaklanmayı tercih edebilir. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde enflasyonun konuşulmaya başlanılması kaçınılmaz gibi' dedi.

TL KARŞISINDA HER ŞEY UCUZ

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

Piyasalar Uzmanı Memiş Dolar yatırımcılarına seslenerek 'Bu son çııkış' diyerek uyarı yaptı. Memiş, söze Dikkat! diyerek başladı ve, ' Dolar endeksi (dxy), 104,73 seviyesine yükseldi. Yukarda son bir atak ile 105,50-106,00 seviyeleri var. Doları olan için son çıkış olabilir! Peki dolar ile ne yapılabilir? EUR/USD paritesi 1,11’den 1,05’e geriledi; 1,0450 destek ve dip. Ons altın bin 930’dan bim 817 dolar seviyesine geriledi; bin 790 dolar destek ve dip. Gümüş ons 22,50’den 21,30’a geriledi; 20,50 destek ve dip. Doları olanların dip seviyelerinden orta ve uzun vade için yine fırsat yakaladığını gördük. TL karşılığında ise her şeyin ucuz olduğunu söyleyebilirim. Euro, Sterlin, Altın ve Gümüş diplerde geziniyor. Yükselişler fırsat vermeden agresif olabilir, dikkat!' şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Şubat 2023 tarihinde saat 23.46'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıtta bir indirim daha! İşte 24 Şubat akaryakıt fiyat listesi!

Merkez Bankası kararı sonrası Türk ekonomisini neler bekliyor?

Hangi ilde kaç konut yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön