09 / 05 / 2024

İslam Memiş fırsatçılara köpürdü! Bugün olmasa da hesap sorulacak!

İslam Memiş fırsatçılara köpürdü! Bugün olmasa da hesap sorulacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye’nin bu zor zamanlarında fırsatçılık yapanlara köpürdü. İşte detaylar!



TV100’deki köşe yazısında önemli açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist İslam Memiş, Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu süreci değerlendirdi. Yaşanan şu günlerde piyasadan konuşmanın anlamsız olduğunu söyleyen ekonomist İslam Memiş, son yaşananlara isyan etti. İşte İslam Memiş'in  yaptığı o açıklamaların ayrıntıları…

İSLAM MEMİŞ ARTIK İSYAN ETTİ

Son günlerde Türkiye'de yaşanan deprem felaketi birçok açıdan etkisini göstermeye başladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş şu günlerde yaşananları değerlendirdi. Bugünlerde paradan ve piyasadan konuşmanın anlamsız olduğuna vurgu yapan Memiş, borsanın da kapalı olması gerektiğinin altını çizdi. Yaşanan deprem felaketinden sonra kapatılmayan borsaya değinen Memiş borsada yüzde 6'dan fazla değer kaybı olduğunu da açıkladı. Felaket sonrasında kapatılmayan borsayı işaret eden İslam Memiş, çimento hisselerinin de tavan yaptığını sözlerine ekledi.

Zorlu süreçte piyasada işlem yapanlara tepki gösteren ekonomist İslam Memiş, kazandığını zanneden kişileri de vicdanları ile baş başa bıraktığını söyledi. Bugünleri millet olarak aşacağımızı da sözlerine ekleyen İslam Memiş, asla unutmayacağımızın da altını çizmek isterim. Bugünlerde fırsatçılık yapan kişilerin de unutturulmayacağını vurgulayan İslam Memiş, bugün olmasa da hesap sorulacağını bildirdi. İslam Memiş, “Bugünün fırsatçılarını unutturmayacağız ancak bugün değil, kurtarmamız gereken hayatlar var" diye konuştu.

İslam Memiş önceki açıklamalarında ise borsa için konuşmuştu. O konuşmaları da şu şekildedir;

İslam Memiş borsaya dair de şunları söylemişti; BIST 100 endeksi günlük bazda yüzde 7.37 gerileme kaydettiğini söylerken bu gerilemenin en son Şubat 2022 tarihinde Rusya-Ukrayna savaşı ile yaşandığını söyledi. Günlük bazda yaşanan sert düşüşlerin nasıl okunması gerektiğini sözlerine ilave etti.

Yaşanan bu düşüşün teknik ve siyasi açıdan yorumlanabileceğini söyleyen Memiş, teknik açıdan bakıldığında kısa vadeli yerli yatırımcıların zengin olma umuduyla kredili işlemlerine işaret ettiğini söyledi. Kredili işlem yapan vatandaşın nüfusunun son aylarda ciddi bir çoğalma kaydettiğini vurgulayan Memiş, çoğaldığını düşünen yatırımcıların ise satış için fırsat beklediğini söyledi.

İş arayanlar müjde! İŞKUR 9 bin TL maaşla 18-50 yaş arası personel alacak!

Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak! Çalışmayan kadınlara 7000 TL maaş!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön