05 / 05 / 2024

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, uzun vadeli tahminlerini de izleyicilerle paylaştı. Fox'taki Ekonomi Arası programında kritik açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Gram altın aslında düşmedi, düşüyormuş gibi görünüyor yalnızca" dedi.



İçeride dolar/TL kuru 17,45-17,50'de dalgalanırken, aslında dolardan kurtulmak isteyen, avantaja çevirmek isteyenin de euro'daki değer kaybını değerlendirmesi gerekiyor. Yatırımcı şuna karar verecek, yükselene mi yatırım yapmalıyım, yoksa değer kaybetmiş araca mı yatırım yapmalıyım?

Elinde dolar olan ancak 'ben altın ve gümüş altın almak istiyorum' diyen, gram altınını direkt dolarla alabiliyorlar.  Ancak TL'ye çevirerek yapmak isterseniz orada fark var, zararınız oluyor.

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır

Dolar endeksinde de köpük fiyatlama var ama sonuca baktığımızda tabii ki ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor. 

Ekrandaki rakamsal değerler, serbest piyasalarda, bankalarda geçerli değil. Vatandaşlar genelde serbest piyasaya yöneldi, böylece makas aralığının açıldığını görüyoruz. 

Aslında gram altın TL fiyatı 980 - 988 lira aralığında. Gram altın aslında düşmedi, düşüyormuş gibi görünüyor."

Editörün Notu: Bu haber 16 Temmuz 2022, saat 23.51'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 40 kuruş, euro 17 lira 54 kuruş, altının gramı ise 961 lira 23 kuruş değerindedir.

İslam Memiş'ten elinde dolar olanlara tarihi öneri!

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL'yi aşacağı tarih!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön