16 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten bomba tahmin! Yatırımcıyı şimdiden heyecan bastırdı

İslam Memiş'ten bomba tahmin! Yatırımcıyı şimdiden heyecan bastırdı

Piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan faiz kararına çevrildi. Fed’in politika faizini 50 baz puan artırması tahmin ediliyor. Altın fiyatlarıyla ilgili İslam Memiş'ten bomba bir tahmin geldi. İşte o tahmin...



2022 YIL SONU ALTIN FİYATLARI BEKLENTİSİ

2022 yıl sonu ons altın fiyatı için beklentim 1.860 dolar düzeyi. Bu minvalde gram altın için 1.150 TL seviyesini öngörüyorum.

ALTIN 20 YILDA YÜZDE 6290 KAZANDIRDI

Altının orta ve uzun vadede yatırımcılarına kazandırmaya devam edeceğini düşünüyorum. Gram altın son 20 yılda yüzde 6290 kazandırdı. Bu yıl 310 lira kazandırdı. 2023 yılında da tekrar kazandırmaya devam edecek.

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

Altın fiyatları yükselişine daha yeni başladı. Bence yatırımcılar bozdurmak için acele etmemeli 2023 yılında son 20 yılda olduğu gibi gram altın yatırımcısına kazandırmaya devam edecek.

ALTIN İÇİN EN KÖTÜ SENARYO NE OLUR?

Altın fiyatları için bundan sonra kötü olabilecek tek şey yine Fed öncülüğünde merkez bankaları olabilir. Burada sanal ortamda satıp fiziki ortamda alarak altın fiyatlarını baskıladılar. Bunun dışında altının önünde bir kötü senaryo görmüyorum. Bununda artık gerçekleşme ihtimalinin yüzde 5 olduğunu düşünüyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön