23 / 07 / 2024

İslam Memiş’ten gram altın için Cuma’ya dikkat çağrısı!

İslam Memiş’ten gram altın için Cuma’ya dikkat çağrısı!

İslam Memiş, "Yarın neden önemli?" başlıklı videosunda altına dair değerlendirmelerde bulundu. Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi. İşte detaylar!




İslam Memiş, “Cuma günü küresel piyasalar açısından önemli bir gün. Fed Başkanı Powell'ın bir konuşması olacak. Hep beraber yükseliş yaşanması, acaba piyasalarda neler oluyor, yükselişler sağlıklı mı, bu soruların yanıtını aramaktayız. Bu açıklama önemli olacak. İki ihtimal var. Fed'in doları destekleyen tavrı devam edecek ya da daha iyimser olacak. Powell biraz daha şahin tonda, enflasyonu düşüreceğiz, faiz artırımına devam edeceğiz derse dolar endeksindeki yükselişler sürebilir. Paritelerde ve emtialar hakkında değerlenme gündemde yer alıyor. Tam tersi açıklama yapılırsa bu sefer dolar endeksinde gerileme olur, emtiada yukarı yönlü hareketler devam eder. Dolar/TL kuru 18.21-18.23 aralığında kendini gösterebilir. Ekranlarla piyasa arasındaki makas aralığına dikkat çekmek istiyorum. Euro/TL 18.18 seviyesinde, şimdi de 18.23 makas aralığı olacaktır. Euro/dolar paritesinde geri çekilme de dikkat çekiyor. Gözlerimiz ABD Merkez Bankası'nda. Hem pariteleri hem emtia fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. Doların uluslararası piyasalardaki değerini biraz daha net bir şekilde görmüş olacağız” dedi.

ALTINDA CUMADAN SONRA NE OLACAK?

İslam Memiş konu hakkındaki düşüncelerini şöyle sonlandırdı; “Altının ons fiyatında 1720-1770'i takip edelim, yükseliş için 1770'in üzerinde eğilimler gerekiyor diye uyarılarım vardı. 10 dolarlık bir zirve önümüzde. 1770'in üzerinde kapanışlar yapacak mı, açıklamadan sonra yükseliş devam edecek mi? Bu sorunun cevabı belli değil. Tekrar 1800 dolar seviyesinde hareketler görebiliriz ancak Fed Başkanı'nın şahin tonda açıklamaları devam ederse, biz tekrar 1720 dolar seviyesini de görebiliriz. Açıklamaları gergin bekleyen piyasa bulunuyor şuan. Gram altın / TL 1026 lira ekranlarda ancak gerçek değeri 1034-1037 lira seviyesinde. Ekranlar ve piyasadaki aralığa dikkat edilmelidir. 3 liraya kadar makas aralığı normale döndü. Gram altında 1020-1040'ı takip etmeye devam ediyoruz. Yükseliş devam ediyor. Powell'ın açıklamasının ardından dolar endeksinden yükseliş olursa gram altını destekler, 1055'i görebilme ihtimalimiz bulunuyor ama ons altında gerileme görürsek içeride kur ataklarını stabil bırakırlarsa 1020'lere geri çekilme mümkün olabilir.”

Hayat pahalılığı artınca grevlerin sayısı bir bir arttı! Herkes sokaklara döküldü!

Samsung Galaxy A04’e ilk bakış! Samsung Galaxy A04 özellikleri nedir? İşte detaylar!

ŞOK Ağustos sonu indirimini duyurdu! Yetişen kapıyor! İşte indirimli ŞOK aktüel ürünler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön