18 / 05 / 2024

İslam Memiş’ten yeni bir analiz! “Yükseliş arzusunda”

 İslam Memiş’ten yeni bir analiz! “Yükseliş arzusunda”

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed faiz açıklamasından sonra yükseliş arzusunda olan finansal araca dair analizde bulundu. İşte detaylar!



İSLAM MEMİŞ’TEN YENİ BİR ANALİZ!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED faiz kararının doğuracağı muhtemel sonuçlar analizleri ile yatırımcıların ve vatandaşların karşısına çıkmıştı. Memiş, Youtube kanalından yayınladığı yeni videosunda yükseliş arzusunda olan finansal araca dair bazı yorumlarda bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "FED'in faiz artırımı piyasaların bir oh çekmesine olanak tanıdı. Powell güvercin tonda açıklamalar yaptı. Dolar endeksinde yine 106 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Altının ons fiyatı 1720 dolar da 1748 dolara kadar yükseldi. 1760 doların hedef olduğunu söylemiştim. 1740’a kadar test edildi. Gümüş de ons fiyatı da kendini toparlandı. Gümüşün gram fiyatı da 11,65 civarında bir seyir tuttu” dedi. Memiş açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Kripto paralarda da FED kararından sonra yüzde 5, 6 civarında bir toparlanma gözükmüştü. Bitcoin'de yatay süreç devam ediyor ancak içinde bir yükseliş eğilimi taşıyor.  Biliyorsunuz ki kripto paralar baskılanmıştı. 60 binden yüzde 80'lik bir geri çekilme oldu ama tekrar kaldığı yerden devam edecek bir piyasa olacağını düşünüyorum. Emtia ve kriptolarda yeniden bir toparlanma dolarda ise gerileme yaşanabilir. 2023 yılında FED'in faiz indirme süreci var. Bu da kripto ve bazı emtialarda toparlanma olacaktır. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı Rusya'nın kripto kullanacağı konuşulmuştu ama hükümetler kripto konusunda henüz net olarak bir şeye karar vermiş değil. Trilyon dolarlık milyonlarca yatırımcının olduğu bir piyasa. Kripto para piyasası tehdit oluşturduğu için sözlü olarak baskılandığını çok gördük. Ama bitcoin tarafında olumlu durumun devam ettiğini yılın geriye kalan aylarında yukarıya doğru hareketler olacağını bekliyorum. Kripto para piyasası için de işin açıkçası çok da kötümser değil.”

TOKİ ucuz konut başvurularını aman kaçırmayın! Son günlere girildi! İşte detaylar!

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Bankalar emekli promosyon savaşına girdi! İşte 7 bin TL veren promosyon veren bankalar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön