27 / 04 / 2024

İşsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde geldi!

İşsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde geldi!

ABD'den bugün açıklanan verilere göre ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 8 Ekim ile biten haftada 228 bine yükselerek beklentilerden fazla artış gösterdi.



İşsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde geldi!

ENFLASYON EYLÜLDE BEKLENTİLERİ AŞTI

ABD Çalışma Bakanlığı, eylül ayına ait enflasyon verilerini de bugün açıkladı. Açıklanan verilere göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti eylülde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 arttı. Piyasa beklentileri, TÜFE'nin bu dönemde aylık yüzde 0,2 artması yönündeydi. TÜFE, ağustosta aylık bazda yüzde 0,1 artmıştı.

Gıda fiyatları artışını sürdürürken, enerji fiyatları düştü. Ülkede TÜFE, eylülde yıllık bazda ise yüzde 8,2 artarak tahminlerin üzerinde bir seyir izledi.

Beklentiler, TÜFE'nin bu dönemde yıllık yüzde 8,1 artması yönündeydi. Eylülde beklenenden az da olsa yavaşlamasını sürdüren yıllık enflasyon, ağustosta yüzde 8,3 olarak kaydedilmişti.

Söz konusu dönemde gıda, barınma ve tıbbi bakım maliyetlerindeki artışlar tüketici fiyatlarındaki yükselişte etkili oldu. Benzin fiyatlarındaki düşüş ise TÜFE'deki artışı sınırladı.

Gıda endeksi eylül ayında aylık yüzde 0,8 ve yıllık yüzde 11,2 artış gösterdi. Barınma endeksi de aynı ayda aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 6,6 artarken, tıbbi bakım endeksi aylık yüzde 1 ve yıllık yüzde 6,5'lik artış gösterdi.

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

TOKİ İlk Evim Arsa İlk İş Yerim projesinde 15 doğru 15 yanlış!

Beko robot süpürgede 800 TL indirim fırsatı! İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi…

ING’den müjde! 1 Kasım’a kadar başvurana 300 TL kazanma fırsatı!

Paralar birikti haberiniz yok! Süre dolmadan e-Devlet hesabınıza bakın!


Geri Dön