28 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verildi! Taksim'den 30 dakikada gidilecek!

İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verildi! Taksim'den 30 dakikada gidilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayın programında merakla beklenen İstanbul Havalimanı metrosunun 1-2 ay içinde hizmete açılacağını dile getirdi. İşte detaylar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı canlı yayın programında, ülke gündeminde olan projelere ilişkin detayları açıkladı. Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun yapımında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir katkısı olmadığına değinen Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunun da çok yakın bir zamanda açılacağını duyurdu.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Sabiha Gökçen'de inen vatandaşın hiç başka araca binmeden raylı sistemi kullanarak Halkalı'ya kadar gidebileceğini söyleyen  Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'un birçok yerine böylelikle ulaşılabileceğini, İstanbul için hazırlanmış bin 100 kilometre Metro hattı olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanı metrosu için tarih verildi! Taksim den 30 dakikada gidilecek!

"Şu an 500 kilometre metro hattı var devam edenlerle birlikte. Yıllık 35 milyon yolcu kapasitesi var Sabiha Gökçen'in. Bu günlük 1,2 milyon kişi ulaşabilecek." diyen Bakan Karaismailoğlu, önümüzdeki yüzyıla yetecek bir kapasiteye sahip olduğunu söyleyerek, seneler önce ana muhalefet liderinin Sabiha Gökçen'i Tuz Gölü'ne benzettiğini söyledi. Avrupa'nın 8. Türkiye'nin en yoğun 3. havalimanının Sabiha Gökçen olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, buranın kapasitesini artıracak bir ihale yaptıklarını söyleyerek,ikinci pistin de Mayıs ayında biteceğini söyledi.


Geri Dön