16 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı'nda açıldığından bu yana 205 milyondan fazla yolcu seyahat etti!

İstanbul Havalimanı'nda açıldığından bu yana 205 milyondan fazla yolcu seyahat etti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 29 Ekim 2018 tarihinden bu yana İstanbul Havalimanı'nda 1 milyon 417 bin uçuş yapılırken, 205 milyon 365 bin yolcunun ağırlandığını duyurdu.



Açıklamasında rekorlarla adından söz ettiren İstanbul Havalimanı’nın verdiği hizmetle de ön plana çıktığını dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, Avrupa’da saatler boyunca süren bagaj alım süresinin İstanbul Havalimanı’nda dakikalarla sınırlı olduğunu, check-in süresinin ise sadece 1 dakika sürdüğünü belirtti.

Bakan Adil Karaismailoğlu, “Dünya sivil havacılık sektöründe de rekabet hızla artıyor. Biz de bu pazardan daha fazla pay almak amacıyla sektörü yakından takip ediyoruz ve hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı yapıyoruz. Planlı ve sürdürülebilir büyüme, gençler için daha güçlü Türkiye hedefiyle, 2035 ve 2053 vizyonlarımızı da bugünden tamamlıyoruz. Ulaştırma ve haberleşme alanında yapacağımız yeni nesil yatırımlar 2053 yılına kadar 198 milyar dolara ulaşacak” değerlendirmesini yaptı.

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Bakan Nebati: Ülkemiz yıllık bazda en yüksek büyüyen ikinci ülke olmayı başarmıştır

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yüzde 71,81 arttı!


Geri Dön