05 / 05 / 2024

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...



BİNA TESPİTİ İÇİN İNTERNETTEN BAŞVURU

Vatandaşlar tarafından bireysel başvuruda bulunulması amacıyla “binatespiti.ibb.istanbul” internet sitesinin yayına açıldığına dikkat çeken Tut, “Bu internet sayfası aracılığı ile binaların deprem güvenlik sınıfının incelenebilmesi için talepte bulunabilecek ve sonuçlar öğrenilebilecek” diye konuştu. 

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

NELER YAPILDI?

Tut, İBB tarafından bugüne kadar şehrindepreme hazırlanması amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili de şunları söyledi:

-Şubat 2022 itibari ile toplam 36 ilçede ilçe belediyelerinin kendi özel durumlarını da çözecek şekilde plan notlarını hazırlandı.

-14 ilçede yeni kentsel dönüşüm projelendirme çalışması başlatıldı. 5 ilçede uygulamaya yönelik projelendirme çalışmaları devam etmekte.

-Eyüpsultan ilçesindeki 24,5 hektarlık alanda yürüttüğümüz projenin ilk etap konutlarının ruhsatı alındı, bu yıl içerisinde inşaatı başlayacak.

-AFAD tarafından gelen talep üzerine toplanma ve barınma alanlarının çoklu afet risk analizleri yapılarak revize edildi. 5 bin 599 acil toplanma alanı, 130 çadır alanları, 28 hayvan barınağı,  36 adet kültür ve mali değer tahliye alanı, 197 adet transfer alanı belirlendi.

-Kentsel Dönüşüm Masasının etkileşim kurduğu toplam kişi sayısı 181 bin 382'ye ulaştı.

-Deprem Tırı, 2022 sonbaharında hizmet vermeye başlayacak.

-39 ilçe için mahalle bazında deprem risk raporlarını, heyelan envanteri hazırlandı.

-17 ilçe için mahalle bazında tsunami risk analizi ve eylem planı raporlarını hazırlandı. Tahliye yollarına 900 adet yönlendirici tsunami tabelası montajı işlemleri 2022 sonu itibarı ile tamamlanacak.

-Beşiktaş Karanfilköy'de 20 hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışması tamamlandı. Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer'de toplam  257 kilometrekarelik alan için mikrobölgeleme projesi başlatıldı.

-BÜ Kandilli Rasathanesi DAE Deprem Mühendisliği  Jeodezi ve Jeofizik Bölümleri ile yapılan protokol kapsamında 20 ve daha fazla katlı yüksek yapılar, kültürel miras ve sanayi envanterinin deprem riskleri 2023 sonuna kadar ayrı ayrı çalışılmış olacak.

Marmara depremi yaklaşıyor! Önlem almak şart!

Marmara'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlardan korkutan açıklama!

İstanbul depremi için tüyler ürperten açıklama! Kabus yılları başladı mı?


Geri Dön