16 / 05 / 2024

İstanbul 'u BİMTAŞ planlayacak!

İstanbul 'u BİMTAŞ planlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ' nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ ' a verildi.



İstanbul Büyükşehir Belediye I Meclisi'nin Şubat ayı toplanI ' Ahlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında planlamayla ilgili protokol yapılması için Başkan Kadir Topbaş'a yetki verildi. Protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanllığı'nın daha önce İstanbul'da belirlediği rezerv alanların planlama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden BİMTAŞ tarafından yapılacak. 


PLANLARDA REVİZE

BİMTAŞ geçmiş yıllarda delindiği iddialarıyla çok tartışılan 1/1000 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı'm da revize edecek. Çok yakın bir zaman sonra imzalanacak olan protokolle BİMTAŞ; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde planlama alanında araştırma, analiz, sentez ile imar planı çalışmaları yapacak. 


CHP'nin tutarsızlığı Rapor, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, İstanbul'un planlarının İstanbul'dan yapılması için sürekli muhalefet eden CHP'li meclis üyeleri ise bu rapora da karşı çıktı. Daha önce planların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınıp, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne verilmesi için ısrar eden CHP meclis üyeleri, bu kez de planların İBB iştiraklerinden BİMTAŞ'a verilmesine karşı çıktılar. 


Ekonomist Gazetesi


Geri Dön