17 / 05 / 2024

İstanbul Yenileniyor'da kentsel dönüşüm projelerinin temelleri atıldı! 4 proje için düğmeye basıldı!    

İstanbul Yenileniyor'da kentsel dönüşüm projelerinin temelleri atıldı! 4 proje için düğmeye basıldı!    

İstanbul Yenileniyor projesi kapsamında, Kadıköy, Kartal ve Şişli’de bulunan depreme dayanıksız blokların yerine yapılacak 4 projenin temel atma töreni gerçekleştirildi. 



İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Toplu temel atma töreni, deprem riski altında olduğu için yıkılan, Kartal Hürriyet Mahallesi’ndeki Kaper Sitesi’nin yer aldığı bölgede gerçekleştirildi. 

“300 Günde 300 Proje” maratonu çerçevesinde gerçekleştirilen “İstanbul Yenileniyor Kentsel Dönüşüm Projeleri Toplu Temel Atma Töreni”nde, sırasıyla; KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Yüksel ve İmamoğlu açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Yenileniyor da kentsel dönüşüm projelerinin temelleri atıldı! 4 proje için düğmeye basıldı!    

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, kendisinden önce konuşan Kurt’un, atacakları temeli “gerçek” şeklinde belirtmesine atıpta bulundu ve "Temel gerçek olunca, topluluk da gerçek oluyor. Böyle samimi bir iletişim kuruyoruz. Coşkunuz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 17 Ağustos 1999 İzmit depreminden gereken dersleri çıkaramadığının altını çizen Ekrem İmamoğlu, "Kentsel dönüşüm, bambaşka bir yere evrildi. Halbuki kentsel dönüşüm, varlık-yokluk sorunu gibi ele alınmalıydı. Ama İstanbul'da bunun modeli değişti" diyerek, kendilerinin, her anında tekniği, bilimi yol haritası belirleyerek, bu işin dayanışma olmadan çözülmeyeceğini bilerek; yalnızca bir belediyenin, büyükşehir belediyesinin, ilçe belediyesinin değil, topyekun bir mücadeleyle mümkün olduğunu bilerek hareket ettiklerini vurguladı. 

Bir daireyi dönüştürmenin en az dört canı kurtarmak anlamına geldiğini vurgulayan Ekrem İmamoğlu, "Burada bugün attığımız 336 dairelik temel ile nereden baksanız 1.400’e yakın vatandaşımızın hayatını kurtarıyoruz" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Yenileniyor da kentsel dönüşüm projelerinin temelleri atıldı! 4 proje için düğmeye basıldı!    

Konuşmalar sonrasında eş zamanlı atılan temellerle, 3 ilçe 4 mahallede yapılacak kentsel dönüşüm konutlarının inşasına start verildi. 

“İstanbul Yenileniyor Platformu” çerçevesinde pek çok alanda çalışmalar sürdüren KİPTAŞ, yenileme başvurusunda yer alan; Kartal Hürriyet Mahallesi’ndeki Kaper Sitesi, Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi’ndeki Nurcan Apartmanı, Kadıköy Feneryolu Mahallesi’ndeki Ferah Apartmanı Şişli Mecidiyeköy Mahallesi’nde bulunan tek ve çoklu yapıların beraber dönüşümüne başladı. 

Temeli atılan 4 proje çerçevesinde, 336 riskli bağımsız birim, yaklaşık 1.350 kişi için çözüm üretilmiş olacak. Riskli yapıların yerine yapılacak projelerde, güvenli ve dayanıklı 648 bağımsız birim hayata geçirilecek. 

İstanbul Yenileniyor Platformu'na bugüne kadar toplam 39 ilçede 641 mahalleden 25 bini aşkın başvuru yapıldı. Uzlaşma sürecinde olan 210 başvuru bulunuyor ve bunlar 23 ilçe ve 82 mahallede 6 bin 300 bağımsız birimde yaklaşık 24 bin kişiyi içeriyor.

Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

İstanbul -  Ankara  Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Hurda fiyatlarına zam geldi mi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira? 15 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Next Level İstanbul'da yüklenici payı 3.6 milyar TL oldu! 


Geri Dön