09 / 05 / 2024

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.



SURİYELİLER EN YOĞUN İSTANBUL’DA

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre 4 Mayıs 2023 itibariyle Türkiye’de 1 milyon 307 bin 847 yabancının resmi izinle ikamet ettiği belirtildi. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, konut kiralarında yaşanan artışı ve bu artışta yabancıların payını değerlendirdi. Akdoğan, geçici koruma kapsamında, Suriye vatandaşlarının en yoğun olduğu ilin, 531 bin 55 ile İstanbul olduğunu söyleyen Akdoğan, ikamet izni alarak İstanbul'da yaşayan 680 bin 280 yabancı bulunduğunu kaydetti.

Akdoğan, kiralardaki artışın sadece yabancılar nedeniyle yükselmediğini ancak İstanbul ve Antalya gibi bazı illerde Rusya Federasyonu ve Suriye vatandaşlarının etkisiyle bir miktar etkilediğini ileri sürdü.  Akdoğan, İstanbul'da yabancıların ikametinin yoğun olduğu ilçelerin başında Fatih’in geldiğini, bunun yanı sıra Esenyurt, Beyoğlu ve Zeytinburnu’nda da yabancı yoğunluğunun olduğunu vurgulayarak bu nedenle bazı ilçelerin ikamete kapalı olduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön