27 / 04 / 2024

İstanbul'da konut almak başka bahara kaldı! Fiyatlar arttıkça arttı!

İstanbul'da konut almak başka bahara kaldı! Fiyatlar arttıkça arttı!

İstanbul'da konut satışlarında son aylarda düşüş olsa da fiyatlarda da artış sürüyor. İstanbul'da son bir yılda konut fiyatları yüzde 68 arttı. İşte detaylar...



İstanbul'da ev almak isteyenler için durum gün gittikçe zorlaşıyor. Çünkü İstanbul'da konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. 

Megakent'te konut satışları son dönemde düşse de fiyatlar artmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, son bir senede konut fiyatlarının yüzde 68 arttığını açıkladı. 

İstanbul'da ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşmaya başladı. Bunun en önemli sebebi fiyatlardaki yükselişin devam ediyor olmadı. Özellikle son 2 senede enflasyon ve döviz kurları, tüm ürün kalemlerinde olduğu gibi konut fiyatlarını da tepetaklak etti. Maliyetlerin yükselmesi de konut fiyatlarına yansıdı.

İstanbul da konut almak başka bahara kaldı! Fiyatlar arttıkça arttı!

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI YÜZDE 68 ARTTI

NTV'de yer alan detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, senelik bazda fiyatların yüzde 68 arttığını söyledi.

Emlak Acentaları kooperatifi Başkanı Ulvi Özcan, yaşanan deprem sebebiyle güvenli bölgelerde hareketliliğin daha bir dikkat çektiğini ifade ederek "Konutlara daha çok talep olmaya başladı ya da bir yer güvensiz söylendiği için talep azaldı." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul da konut almak başka bahara kaldı! Fiyatlar arttıkça arttı!

17 BİN 408 KONUT SATILDI

Ağustos ayında 17 bin 408 konut satışı gerçekleşti. En fazla konut satılan ilçe Esenyurt olurken onu, Küçükçekmece ve Beylikdüzü izliyor. Fiyat artmasına rağmen satış miktarı düştü, geçen yıl aynı dönemde 18 bin 485 konut satışı yapılmıştı.

Yabancıların alım yaptığı yerlerde de fiyatların aşırı arttığını söyleyen Özcan, "Bir taraftan döviz artışı ve o bölgelerdeki satın alma gücünün daha yüksek olması fiyatı yukarı doğru hareketlendiriyor." dedi.

İstanbul ilinde ortalama konut fiyatı Ağustosta 4 milyon 677 bin liraya çıktı. Fiyatının en yüksek olduğu ilçeler arasında Sarıyer, Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Şile, Adalar ve Üsküdar gibi ilçeler yer aldı.

Geriye kalan 27 ilçede ise konut fiyatları ortalamanın altında kaldı. İstanbul'da Esenyurt en uygun fiyata konut bulunabilecek ilçeler arasında ilk sırada yer alıyor. Esenyurt'u Esenler, Annavutköy, Sultangazi ve Fatih ilçeleri izliyor.

Gelecek dönem de konut fiyatlarındaki artışın süreceğini söyleyen Özcan, "Her gün her şeyin fiyatının arttığı bir durumda maliyetler yükseldiği için fiyatlar mutlaka artacak." dedi.

Akaryakıt alacaklara son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG'de Eylül depremi! Şimdi rakamlara bakın!

Yeni kasa Linea Türkiye’ye geliyor! Egea’nın yerine geçecek, işte fiyatı

Stoklar elde kalınca Toyota Corolla fiyatları düşüşe geçti! Bu fırsat kaçmaz!


Geri Dön