27 / 04 / 2024

İstanbul'da konut metrekare fiyatı 24 bin 534 TL oldu! Konut fiyatları 2023'te düşecek mi?

İstanbul'da konut metrekare fiyatı 24 bin 534 TL oldu! Konut fiyatları 2023'te düşecek mi?

MARS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut satış istatistiklerine bakıldığında en pozitif görünümün yabancı yatırımcı tarafında yaşandığına dikkat çekti. Bucak, konut fiyatlarıyla beraber sektörü de değerlendirdi. İşte ayrıntılar...



Markalı konutların global satış ve pazarlama organizasyonlarını yöneten MARS’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, sektörün 2022 performansı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve 2023 beklentileri ile ilgili de bilgi verdi. 

Türkiye gayrimenkul sektörünü zorlayan başlıkları; yüksek seyreden enflasyon, artan parasal maliyetler, arz ve talep arasındaki dengesizlik şeklinde açıklayan Hakan Bucak, "Bütün bu sıkıntılar, 2022 yılında konutta fiyat istikrarının sağlanmasını zorlaştırdı. Ülke olarak bizim özgün sorunlarımızı da bu tabloya ekleyince 2023 yılında gayrimenkul sektörünün genel görünümünde ciddi bir değişim beklemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

İstanbul da konut metrekare fiyatı 24 bin 534 TL oldu! Konut fiyatları 2023 te düşecek mi?

Hakan Bucak, bununla beraber fiyatlama davranışında 2022 yılındaki gibi ciddi bir artış yaşanmasa da aşağı yönlü bir beklentinin de olmaması gerektiğine dikkat çekti. 

İşte konut sektöründeki son durum ve gelecek beklentileri...


Geri Dön