12 / 05 / 2024

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'u, deprem başta olacak şekilde  tüm afetlere karşı dirençli hale getirmekte kararlı olduklarına dikkat çekti. Bakan Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına da vurgu yaptı. 

Açıklamasında "142 bin 548'i Bakanlığımız eliyle olmak üzere, özel sektör ile toplam 170 bin 941 bağımsız bölümün dönüşüm süreci devam ediyor" ifadelerine yer veren Bakan Özhaseki, 2012 yılından bugüne kadar kentsel dönüşüm çerçevesinde 127 milyar 926 milyon Türk Lirası değerinde yatırım yapıldığını belirtti. 

İstanbul da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Bakan Mehmet Özhaseki, İstanbul'da acil dönüşmesi gereken 600 bin bağımsız bölüm başta olacak şekilde toplam 1,5 milyon konutu 5 yıl içerisinde dönüştürecekleri bilgisini verdi. 

Özhaseki, megakent İstanbul'da kentsel dönüşümle evini dönüştüren vatandaşlara bugüne kadar Bakanlık olarak, 4 milyar 191 milyon 500 bin Türk Lirası kira yardımı yaptıklarının da altını çizdi. 

İstanbul da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka açıklamasında da "Marmara'da süresi dolmuş olan fay kırıkları hareketli bir vaziyette bizi bekliyor. 10 saniye sonra mı olur 10 sene sonra mı olur bilemiyoruz" demiş ve megakentte yaklaşık 6 milyon bağımsız birim olduğuna vurgu yaptı. 

Bakan Özhaseki, "Bunlardan 600 bini çok riskli görünüyor" diyerek, bir takım rezerv alanlara önce riskli alanların taşınacağına dikkat çekti. 

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 12 Temmuz Çarşamba brent petrol yükseldi mi, düştü mü?

Peugeot 5008 yüzde 1,99 faiz fırsatıyla satışa çıktı! İşte Temmuz ayı fiyat listesi

TOKİ'den Kastamonululara büyük müjde! Bakın bu ilçeye kaç konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön