02 / 05 / 2024

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, konu ile ilgili açıklamasında "2009 yılında onaylanan Çevre Düzeni Planında bu alanlara ilişkin; ‘MSB'nin programı dahilinde askeri alan dışına çıkarılması halinde sosyal ve teknik altyapı (eğitim, sağlık, yeşil alan vb.) alanları olarak kullanılacaktır…' denildi. Peki öyle mi oldu? Tabi ki, hayır" şeklinde konuştu. Gürkan Akgün, askeri alandan çıkan bölgelerin, yüzde 10,4'ü konut, yüzde 6,4'ü ticaret-konut-turizm, yüzde 1'i ise sanayi şeklinde planlandığını dile getirdi. 

Bu alanlarda yapımı tamamlanan inşaatların yüzde 96.5'inin yani 20 bin 818 birimin konut olduğunun altını çizen Gürkan Akgün, bu yeni konutların yüzde 40.5'inin adres verilerine göre boş olduğuna dikkat çekti. 

İstanbul daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan planlarla imara açılmış, konut-ticaret gibi fonksiyonlarla planlanmış eski askeri alanlardan örnekler paylaştı. 

Açıklamasında "Sarıyer Zekeriyaköy Füze Üssü, 2010'da MSB'den TOKİ'ye devredildi. Arsa gelir paylaşımı modeliyle Emlak Konut'a satıldı. 2012'de bakanlık planlarını yaptı. Sonrası villa" ifadelerini kullanan Gürkan Akgün, Maslak 1453, Zeytinburnu Tank Fabrikası, Çekmeköy Kışlası, Beşiktaş Dikimevi gibi alanları da işaret etti. 

Son üç buçuk senedir bakanlık tarafından yapılan bu planları yargıya taşıdıklarını dile getiren Gürkan Akgün, "Kamu kaynaklarını-arazilerini korumak için mücadele veriyoruz. Depreme hazırlıklı bir İstanbul için askeri alanların ve diğer kamu arazilerinin afet odaklı, bütüncül olarak planlanması ve ona uyulması şart" açıklamasında bulundu. 

İstanbul daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? En çok nereleri etkileyecek? Uzmanlar peş peşe açıkladı! Hangi uzman ne diyor?


Geri Dön