06 / 05 / 2024

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.



Vatandaşların ilgisi büyük

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre, Türkiye’de satılık konut fi­yatlarının çok arttığına işaret eden Narazan, son dönemde yatırım için aldığı gayrimen­kulü satıp, yurt dışından dai­re alan Türk vatandaşlarında artış olduğuna işaret ederek, “Özellikle kira sınırlamasın­dan bu yana en az yüzde 40 artış söz konusu. Portekiz'de 280 bin euroya daha büyük metrekarede ev alabiliyorsu­nuz. Küçük çocuğu olan aile­ler yüzde 80 Portekiz’i tercih ediyor. Yunanistan, Karapiy­ler de ilgi görüyor” dedi.

İstanbul daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Bu artış hızı dünyada yok

Vesta Global Kurucu Ortağı Veli Armağan Akyüz, Türkiye konut fiyatlarındaki artışa işaret ederek, “Dünyanın hiçbir bölgesinde ölçülemeyecek içimde arttı” dedi. Son dönemlerde müşteri profillerinin de değiştiğine değinen Akyüz, “Önceden daha rahat yatırım yapabilecek insanlar yurt dışından ev alırken, şimdi şartlarını zorlayanlar da alım yapıyor” diye konuştu.

‘Golden Visa’yı askıya alma hazırlığı

Paylaşılan detaylara göre, tüm dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen Golden Visa uygulaması, Avrupa’yı da derinden sarsan ekonomik krizin etkilerini hafifletebilmek için başlamıştı. Fakat son dönemlerde ise bazı ülkeler bu uygulamayı gözden geçiriyor. Portekiz’in bu ülkelerin başında geldiğine değinen Teuta Narazan, şu değerlendirmeleri yaptı: “Portekiz’de şu anda Meclis’te, büyük ihtimalle ya kalkacak veya zorlaşacak. Öngörülen tarih yaz sonu. O sebeple Portekiz’deki yatırım fırsatlarından faydalanabilmek ve Golden Visa alabilmek için birkaç hafta gibi kısa bir zaman kaldı. Portekiz’deki fırsatları kaçırmamak için de potansiyel yatırımcıların acele etmesi gerekiyor.”

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi ne zaman yapılacak? Emlak Konut THY Yenişehir Evleri'nde son dakika!

Bizim Evler 11 satışta! 582 konutluk yeni projede lansmana özel yüzde 20 indirim!

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!


Geri Dön