15 / 05 / 2024

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? Kişiselleştirilmiş kart ne demek? İstanbulkart kişiselleştirme zorunlu mu?

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? Kişiselleştirilmiş kart ne demek? İstanbulkart kişiselleştirme zorunlu mu?

İstanbulkart, İstanbulluların toplu ulaşımda kullandığı karttır. Bu İstanbulkarta kişiselleştirme zorunluluğu getirildi. Vatandaşlarda İstanbulkart kişiselleştirmenin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor.



İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME SON TARİH NE ZAMAN?

İstanbulkart kişiselleştirme için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu işlemi gerçekleştirecek olanlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.  

İSTANBULKART KİŞİLEŞTİRME NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi İstanbulkart mobil uygulamasından yapılacağı gibi, 153 ya da internet sitesi üzerinden de yapılabilmektedir.

Mobil uygulamadan akbil kişileştrime işlemi yapmak isteyen kişilerin öncelikle uygulamayı indirmeleri ve giriş yapması gerekmektedir. Daha sonra ise ana sayfadan "Kart ekle" alanındaki yönlendirmeleri takip ederek tanımlama işlemlerini kolaylıkla yapabilirler. İstanbulkart kişiselleştirmenin diğer yolu ise, www.bireysel.istanbulkart.istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak işlemi tamamlamaktır. İstanbulkart mobil uygulamasından ya da 153'ü arayarak da İstanbulkart kişiselleştirme işlemi yapılabilir.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NEDEN YAPILIR?

İstanbulkart kişileştime işlemi için son tarih 31 Arlık 2022 tarihi olarak belirlendi. Akbil kişileştirme işlemiyle birlikte kaybolma durumunda bakiye koruma altına alınacak ayrıca milli ve dini bayramlarda ücretsiz geçiş hakkı olacak.

29 EKİM TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK!

29 Ekim 2022'den itibaren başlayarak özel günlerde geçerli olan İstanbulkart ücretsiz geçiş hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yararlanabilir.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART NE DEMEK?

İstanbullular, anonim kartlarını artık kendilerine özel hale getiriyor. Bu şekilde birçok market, mağazalarda kullanılan kartın kaybolması halinde bakiye koruma altına alınacak. Buna ek olarak da ulaşım başta olmak üzere İBB’nin birçok iştiraklerinin kampanyalarından, kartını kişiselleştirenler özel olarak yararlanabilir. İstanbulkartı kişiye özel yapmanın bakiye güvenliği sağlaması özelliğinin yanında birçok faydası bulunuyor. Milli ve dini bayramlarda ücretsiz kullanım hakkı ve birçok kampanyadan faydalanmak için İstanbulkart’ın kişiselleştirilmesi gerekmektedir.

Hisseli tapu başkasına devredilebilir mi?

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön