19 / 05 / 2024

İstanbulkart sahipleri dikkat! Hemen bakmanız gerek, 30 Nisan son gün! Yolda kalabilirsiniz!

İstanbulkart sahipleri dikkat! Hemen bakmanız gerek, 30 Nisan son gün! Yolda kalabilirsiniz!

İstanbul'da toplu taşıma kullananların son şansı! 30 Nisan'dan sonra kartlarınız iptal edilecek. Acele edin ve işlemlerinizi hemen yapın.



İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için BELBİM'den önemli bir duyuru geldi. 30 Nisan 2023'ten itibaren geçerli olacak yeni uygulama kapsamında, son 3 yılda kullanılmayan İstanbulkartlar iptal edilecek. Kartını yenilemek isteyenlerin internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekleri belirtilirken, BELBİM tarafından kullanıcılara SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirme yapılacağı ifade edildi. Detaylı bilgi için BELBİM'in resmi internet sitesi ziyaret edilebilir.

30 NİSAN'DAN SONRA İPTAL EDİLECEK

BELBİM, İstanbulkart kullanımı ve çerçeve sözleşmesinde yapılan değişikliklerin 30 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. 3 yıldan uzun süre boyunca yükleme yapılmayan İstanbulkartlarının kullanıma kapatılacağı bildirildi. BELBİM, İstanbul kart kullanıcılarına gönderdiği e-posta aracılığıyla sözleşmenin yenilendiğini ve iptal taleplerinin en kısa sürede iletilebileceğini belirtti. Yürürlük tarihine kadar, kullanıcılar ücretsiz iptal talebinde bulunabilirler.

İstanbul'da toplu taşıma kullanımı için gerekli olan işlemler ile ilgili açıklamalar yapıldı. İstanbulkart'ın, metro, tramvay, metrobüs, otobüs, feribot ve banliyö trenleri gibi tüm ulaşım araçlarında kullanılabildiği belirtildi. Kişiselleştirme işlemi yaparak kart sahibinin adı, soyadı ve kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinin kart üzerinde yazılması gerektiği vurgulandı. Bu şekilde kartın kaybolması veya çalınması durumunda kart sahibinin kimliğinin tespit edilebileceği önemle ifade edildi.

İSTANBULKART İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemlerinin gerçekleştirilebileceği yerler hakkında BELBİM tarafından bir duyuru yapıldı. İstanbulkart web sitesi ya da İstanbulkart Merkezleri üzerinden başvuru işlemlerinin tamamlanabileceği aktarıldı. Başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması durumunda İstanbulkart Merkezi'ne giderek işlemleri tamamlayabileceğiniz belirtildi.

Kartal'ın dönüşümünün yapılabilmesi için hiçbir problem kalmadı!
Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!
133 bin TOKİ konutundan 1 tanesi bile yıkılmadı!

Geri Dön