12 / 05 / 2024

İstanbullular deprem yüzünden o ilçeye akın edecek! Hayat artık bu noktaya taşınıyor!

İstanbullular deprem yüzünden o ilçeye akın edecek! Hayat artık bu noktaya taşınıyor!

İstanbul için beklenen deprem tüm İstanbulluları alarma geçirdi. Vatandaşlar güvenli bölge arayışına girdi. İşte detaylar!



Marmara Bölgesini etkilemesi düşünülen deprem için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'daki eski binaların yenilenmesi için askeri alanlara on binlerce yeni konut yapılacağını duyurdu. İlk etapta hangi ilçenin hangi rezerv alana taşınacağı netlik kazandı. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremler, 13.5 milyon insanın yaşadığı geniş bir alanda ağır yıkımalar oluştu. Yüz binlerce binanın yıkılması, arama ve kurtarma çalışmaları zor bir hal aldı. Yaşanan deprem felaketi, 19.3 milyon nüfuslu İstanbul'da hissedilecek Marmara depremini gündeme getirdi. Yüz binlerce çürük binanın bulunduğu İstanbul'un yenilenmesi için çalışmalar başladı.

ASKERİ ALANLARA 70-80 BİN KONUT YAPILACAK

Geçtiğimiz haftalarda CNN Türk'te bir programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenlerde rezerv alanın kuzeyindeki askeri bölge için Milli Savunma Bakanlığı ile konuştuklarını ve söz konusu bölgeyi rezerv alan olduğu belirtti.

Belirlenen bölgeye 70 ile 80 bin konutun sığabileceğini ifade eden Bakan Kurum, önümüzdeki 5 sene içinde bu süreci tamamlamak istediklerini ve bölüm bölüm biten konutlara vatandaşları bu alana taşıyacaklarını açıklamıştı. Bakan Kurum ayrıca bu bilgiler ile ilgili taşınacak vatandaşlara finans ve kira desteklerinin de devam edeceği bilgisini de paylaştı.

ESENLER'İN İKİ KATINI AŞIYOR

Hürriyet gazetesinde yer alan haber ışığında, Bakan Kurum'un açıkladığı Esenler'deki askeri alan ile ilgili imar planları 2019 yılında değişikliğe uğramıştı. Bölge için rezerv alanı olurken, Topkule ve Baştabya kışlalarının olduğu bu alanın 720 hektar olduğun altı çizildi. Bu alanın kuzey tarafında, üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu'nun da geçtiği bir askeri alan daha mevcuttur. Bu alanın mülkiyeti şimdilik Milli Savunma Bakanlığı'nda bulunuyor, iki bakanlık arasında yapılan görüşmelerde, bu alanın da rezerv alanı olması konusunda anlaşmaya varıldığı aktarıldı.

Esenler ilçesindeki mevcut olan rezerv alan ile Başakşehir ve Sultangazi ilçeleri arasındaki askeri alanın birlikte büyüklüğü yaklaşık Esenler ilçesinin iki katını geçmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön