22 / 07 / 2024

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...




Gazete Duvar'da yer alan habere göre; İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, konuya ilişkin açıklamasında "Depremden sonra 3 -4 binlere yakın müracaat vardı o günlerde. Bu müracaatlar son günlerde 50, 100’ e düştü. O günkü depreme önem verme durumu şu an yok. Bu müracaatlar ilk başlarda depremden sonra 15 gün içerisinde 3 bine ulaştıysa günde 200-300 tane başvurular gelmeye başladı" ifadelerine yer verdi. 

Artık günde 5 başvuru yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Hasan Yıldırım, "İlk günlerde biz de o kadar müracaat beklemiyorduk. Bunlar müracaat ettikleri zaman bizim onlara dönüşümüz de bir miktar gecikti. Depremin ardından 2 ay geçtikten sonra depremin ilk günkü etkileri azalmaya başladı, müracaat etseler de devamını getirmediler" dedi ve bu durumda maddi durumlar ile maliyet ve bütçenin de etkili olduğunu dile getirdi. 

"Şu an belki 50 tane bina inceleniyor ama geçmiş başvuruların devamı olarak sürüyor. Yeni başvuru çok azaldı" diyen Hasan Yıldırım,  Adana  depreminin ardından bu konunun yine aklına geleceğine dikkat çekti. 

"Depremden sonra üniversiteden 10 hocamız, 10 farklı yere gidip inceleme yapıyorsa şimdi birkaç hoca şu an dışarıdadır. Büyük bir düşüş söz konusu" diyen Yıldırım, bu işlerin deprem olunca arttığını vurguladı.

Peki bina dayanıklılık testi fiyatları ne kadar?

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300 den 5 e düştü!

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!


Geri Dön