15 / 05 / 2024

İstanbul'un bu 5 ilçesine dikkat! Naci Görür tek tek açıkladı ve uyardı: Zeminleri iyi değil!

İstanbul'un bu 5 ilçesine dikkat! Naci Görür tek tek açıkladı ve uyardı: Zeminleri iyi değil!

İstanbul'da beklenen depremle ilgili İBB tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda en fazla riskli yapının Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Esenyurt'a olduğu açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve riskli ilçelere değindi. 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 1 milyon 50 bin binanın yüzde 10’unun çok ağır hasar göreceğine dikkat çekti ve "Yalnız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı araştırmalara istinaden tüm İstanbul’da, Anadolu ve Avrupa yakasında depremde çok ağır hasar alacağı düşünülen bina sayısının 90 binin üzerinde olduğunu zaten biliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"Diğer hasarları saymıyorum yani çok ağır yıkılmayla doğrudan doğruya göçükle burun buruna kalacak bina sayısını 90 bin diye düşünüyorum" diyen Naci Görür, hafif hasar, orta hasar alacak bina sayısının da daha da fazla olacağını dile getirdi. 

BÜYÜKÇEKMECE, KÜÇÜKÇEKMECE, ESENYURT, FATİH VE  ZEYTİNBURNU'NA DİKKAT

Avrupa Yakası'nın zemin itibariyle, jeolojik formasyonlar itibariyle deprem kaynağı ile olan ilişkisine göre Asya yakasından daha fazla hasar göreceğinin bir gerçek olduğuna değinen Görür, "İstanbul’da deprem gözetildiği zaman en fazla dikkat edilecek, özen gösterilecek ilçeler arasında Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt ve bu tarihi yarımada Fatih o yöreler Zeytinburnu var" açıklamasında bulundu. 

Neden bu bölgelerin daha fazla hasar göreceğine de değinen Görür, "Çünkü bu bölgede demin dediğim gibi zemin, çok göreceli olarak iyi durumda değil. Keza bu bölgede zeminden dolayı diyelim kayma, göçme, sıvılaşma depremin büyük etkisini arttırma olayları yaygın olabilir" dedi ve böyle yerlerde depremin şiddetinin de fazlalaştığını dile getirdi. 

İstanbul un bu 5 ilçesine dikkat! Naci Görür tek tek açıkladı ve uyardı: Zeminleri iyi değil!

İstanbul'un bu 5 ilçesine dikkat! Naci Görür tek tek açıkladı ve uyardı: Zeminleri iyi değil!


Geri Dön