02 / 05 / 2024

İstanbul'un dev yapıları boş kaldı!

İstanbul'un dev yapıları boş kaldı!

İnşaat maliyetlerinin her geçen gün arttığı ve bu alanda yatırımda bulunmanın pahalılaştığı bir dönemde, büyük reklam kampanyalarıyla tanıtılan ve yapılan milyarlık binalar kaderine terk edildi.



İnşaat maliyetlerinin her geçen gün arttığı ve bu alanda yatırımda bulunmanın pahalılaştığı bir dönemde, büyük reklam kampanyalarıyla tanıtılan ve yapılan milyarlık binalar kaderine terk edildi. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; yatırım değeri 50 milyon Türk Lirası ile 3,1 milyar Türk Lirası arasında değişiklik gösteren ve bir dönem inşaat sektörünün sembolü olan yapılar çeşitli sebeplerle kullanıma alınamadığı için çürmeye terk edilmiş durumda. 

Denge Değerleme uzmanları tarafından hazırlanan çalışmaya göre, İstanbul’da 11 büyük yapı senelerdir boş kaldı. Aralarında Zincirlikuyu’daki Tat Tower, Bayrampaşa’daki Ora Alışveriş Merkezi gibi binaların yanı sıra konut siteleri, oteller ile sanayi sitelerinin de bulunduğu yapıların kimileri 20 senedir kullanılmıyor. 

İstanbul un dev yapıları boş kaldı!

İşte büyük tanıtımlar yapılarak inşa edilen ve şimdi boş kalan o dev yapılar...

100 MİLYON DOLARLIK TAT TOWER 33 YIL ÖNCE YAPILDI

Tat Tower, İstanbul’da atıl durumda kalan yapılar içerisinde, yer aldığı konum itibariyle en dikkat çekenlerden. Vefat eden iş insanı Salih Tatlıcı’ya ait olan Tat Tower’ın inşaatına 1988'de start verildi. Tamamlanmış durumda fakat mirasçılar arasında çıkan anlaşmazlık ve hukuki süreçler sebebiyle terk edilmiş durumda. (Değeri 3,1 milyar TL)

MASLAK DİAMOND OF ISTANBUL, 18 YILDIR İMAR SORUNUNU AŞAMADI

Maslak’ta bulunan Hattat Holding’e ait Diamond of İstanbul projesi de uzun senelerdir bitirilemeyen yapılardan. 2003'te start verilen proje imar planı ve ruhsat iptallerine ilişkin açılan davalar sebebiyle yarım kaldı.

İstanbul un dev yapıları boş kaldı!

BOSTANCI AVM’NİN İNŞAATI 20 YILDIR BEKLİYOR

Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nde yer alan Bostancı AVM’nin inşaatı 1995 yılına dayanıyor. AVM inşaatı 20 yılı aşkın süredir durmuş durumda. Yaklaşık 15 bin metrekare alana sahip inşaatın müteahhidinin iflas ettiği belirtiliyor. (Değeri 100 milyon Türk Lirası)

7 YILDIZLI CAPRİCE GOLD OTEL YARIM KALDI

Caprice Gold Otel projesi, devre mülk sistemiyle İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde 2011'de Fadıl Akgündüz tarafından inşaatına başlanmış, 300 bin metrekare 7 yıldızlı bir otel konsepti şeklinde tanıtıldı. Fakat sonraki dönemde kaba inşaatı bitirilmişken müteahhit şirketin iflasının ardından yarım kaldı. (Değeri 1,5 milyar Türk Lirası)

İstanbul un dev yapıları boş kaldı!

TARABYA GRAND PRESTİGE OTEL YIKILABİLİR

Uran Holding’e ait olan binanın inşaatına 1989'da start verildi. Binanın sahibi olan İsmet Uran’ın 1995'de öldürülmesi sonrasında inşaat süreci yavaşladı ve 2004'ten itibaren inşaat tamamen durdu. Yapının yıkılması bekleniyor.

ORA AVM, SADECE 1 YIL AÇIK KALDI

2007 yılında inşasına karar verilen, 2008 yılında inşaatına başlanan Ora AVM'nin açılışı 2011'de yapıldı. Fakat Ora AVM yalnızca 1 sene açık kaldıktan sonra mağazalar hedefledikleri satış rakamlarını yakalayamayınca kira sözleşmelerini iptal etti. Yapının yaklaşık 2,5 milyar TL piyasa değerinin olduğu ifade ediliyor. Ziraat Bankası başta olmak üzere çeşitli bankaların alacaklısı olduğu Ora AVM, iflas ettiği için yapı atıl halde kaldı. 

İstanbul un dev yapıları boş kaldı!

Yıllardır boş kalan diğer yapılar...

Matbaacılar sitesi, Değeri: 1 milyar Türk Lirası

İstoç AVM - Otel projesi, Değeri: 875 milyon Türk Lirası

Nexus Residence, Değeri:450 milyon Türk Lirası

Ekşioğlu Sitesi, Değeri: 185 milyon Türk Lirası

Fi Yapı, Değeri, Değeri: 135 milyon Türk Lirası

Verdemolino, AVM:, Değeri: 90 milyon Türk Lirası

Forum İstanbul I Blok, Değeri: 50 milyon Türk Lirası

Mağdurlara müjde! Esenyurt'ta yarım kalan inşaatlar tamamlanacak!


Geri Dön