04 / 05 / 2024

İstanbul'un enflasyonu 3 hanelere dayandı! 

İstanbul'un enflasyonu 3 hanelere dayandı! 

İstanbul'da temmuz ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 4,09, toptan fiyatlar ise yüzde 3,10 yükseldi. İstanbul'un yıllık enflasyonu ise yüzde 99,11 olarak gerçekleşti.



İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olarak bilinen İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4,09, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 3,10 artış yaşandı.

2021 Temmuz ayına göre 2022 Temmuz ayında yaşanan fiyat artışlarını veya düşüşlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İTO'nun 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 99,11, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise yüzde 87,95 olarak kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön