15 / 05 / 2024

İstanbul’un nisan ayı zam şampiyonları peş peşe açıklandı! En yüksek artış ayakkabıda!

İstanbul’un nisan ayı zam şampiyonları peş peşe açıklandı! En yüksek artış ayakkabıda!

İstanbul'un zam şampiyonları peş peşe açıklandı. Bu kapsamda nisanda önceki aya göre en çok erkek ayakkabı ücreti yükselirken en fazla düşüş yeşil soğanda gerçekleşti. İşte diğer ürünler ve zam oranları...



MAÇ BİLETİNE YÜZDE 38,7 ZAM GELDİ!

Fiyatında artış olan diğer ürünler; kültür eğitim harcamaları grubundan yüzde 38,76 ile maç giriş ücreti, gıda harcamaları grubundan yüzde 37,47 ile soğan, giyim harcamalar grubundan yüzde 38,63 ile pantolon-erkek, gıda harcamaları grubundan yüzde 34,22 ile havuç, giyim harcamaları grubundan yüzde 35,14 ile gömlek-erkek oldu.

 İstanbul’un nisan ayı zam şampiyonları peş peşe açıklandı! En yüksek artış ayakkabıda!

YEŞİL SOĞAN İSE YÜZDE 34,60 UCUZLADI

Nisanda gıda harcamaları grubunda bulunan yeşil soğan ücreti yüzde 34,60 gerileme göstererek fiyatı en çok azalan ürün oldu.

Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler; yüzde 20,53 ile bezelye, gıda harcamaları grubundan yüzde 31,48 ile taze fasulye, yüzde 20,15 ile domates, gıda harcamaları grubundan yüzde 11,33 ile salatalık,konut harcamaları grubundan yüzde 14,41 ile elektrik kwh ücreti,  yüzde 8,64 ile kıvırcık salata, yüzde 7,31 ile kabak oldu.

Öte yandan TÜİK verilerine göre, Mart ayında geçen aya göre fiyatı en çok yükselen temel başlık, yüzde 19,9'la dana eti olarak kaydedildi.

Yüzde 15,16'lık zam oranı ile ‘şarküteri ürünleri ve diğer et çeşitleri’ ikinci olurken, onu yüzde 11,16'lık zamla ‘yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler’ izledi.

Kümes hayvanları etinde aylık yükseliş yüzde 5,86 olarak kayda geçti.

Dğer yandan mart ayında et, balık, yumurta gibi ürünlerin genelinde yükselişler dikkat çekti. TÜİK verilerinden yapılan derlemeye göre, kuzu eti fiyatları önceki aya göre yüzde 14,58 artış gösterdi. Sakatatlar yüzde 11,6 artarken yumurta yüzde 11,2, taze balık ve deniz ürünleri yüzde 4,9 yükseldi. 

Migros'tan Birlikten Berekete kampanyası! Beyaz et 69 TL'ye düştü! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması! Yüzde 45'in altına gerilemesini bekliyoruz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön