26 / 06 / 2024

Özel şirketler çalışanlarına zam yapma kararı aldı!

Özel şirketler çalışanlarına zam yapma kararı aldı!

Özel sektörde önde gelen firmalar, çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için maaşlara ara zam yapma kararı aldı.



Şirketler, asgari ücret artışı çerçevesinde yapılacak zamların vergiden muaf kısmın dışına çıkacağı ve artan miktarın vergilendirmeye tabi olacağına da işaret ederek, bu çerçevedeki artışların vergiden muaf tutulmasını istiyor.

ÜCRET ARTIŞI YAPAN FİRMALAR

Personel maaşlarına ara zam yapan firmalar şu şekilde:

AYD OTOMOTİV ENDÜSTRİ: İSO 500’de 184. sırada yer alan Konya merkezli firma, asgari ücret zammını beklemeden, yaklaşık 5 bine yakın çalışanına ek 1.500 TL zam ve bir maaş ikramiye vereceğini açıkladı.

Özel şirketler çalışanlarına zam yapma kararı aldı!

ŞAKALAK TARIM MAKİNELERİ: Konya merkezli tarım makineleri üreticisi olan şirketin yönetimi temmuz öncesi tüm çalışanlarına zam yaptı. 300 personelin ücretine 1.000 ile 1.500 arasında artırdı.

FAHRETTİN ERDİREN DİŞLİ SANAYİ: Konya OSB’de üretim faaliyetlerini sürdüren firma tüm çalışanlarına 1.000 TL zam yaptı. Hükümetin alacağı zam kararına göre artışına ekleme yapacak.

ÜNVER GROUP: Bu dönemde 1 maaş teşvik primi ödedi. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren beyaz yaka personele 13 maaş ödenmesi kararı aldı. Buna ek olarak çalışanların ücretlerine yüzde 15 zam yapacak.

BARİDA MAKİNE: Temmuz ayı itibariyle ücretlerde yüzde 35 oranında artış yapacağını duyurdu.

PANELSAN: Ücretlere ve yan ödemelere yüzde 25, yemek bedellerinde yüzde 25, bayram çeklerinde yüzde 33 artış açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön