14 / 05 / 2024

İşte iPhone pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamanın yolu

İşte iPhone pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamanın yolu

Her yeni iOS güncellemesi yayınlandığında, birçok kullanıcı kaçınılmaz olarak pil ömrünün hızlı bir şekilde tükenmesiyle karşılaşır.



3. Kilit Ekranı Widget'larını Sil

Widget'ları kilit ekranınızdan kaldırmak, arka planda çalışan işlemlerin sayısını azaltarak pil ömründen tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

4. Her zaman açık ekranı kapatmak, iPhone pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir
Always on display özelliği kullanışlı olsa da pil ömrünü de tüketir. Kapatılması enerji tasarrufuna yardımcı olabilir.

5. iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığını Kullanmayın

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı'nı kullanmak, aygıtınızın sürekli olarak eşzamanlanmasına neden olarak pilin hızla bitmesine neden olabilir. Mümkünse bu özelliği kullanmaktan kaçının.

İşte iPhone pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamanın yolu

6. Odak Modlarını Kullanın

iOS 16, bildirim ayarlarınızı belirli etkinliklere veya günün saatlerine göre özelleştirmenizi sağlayan Odaklanma modlarını sunar. Bu modları kullanmak, gereksiz bildirimleri sınırlayarak pil tüketimini azaltmaya yardımcı olabilir.

Odak modunu kullanarak, gün içinde yolunuza çıkan bildirimlerin miktarını azaltabilirsiniz. Bu kullanışlıdır, çünkü daha az bildirim, uygulamaların sürekli olarak ekranınızı titretme ve pilinizi boşaltma şansının daha az olduğu anlamına gelir. Odaklanma modu, hangi uygulamaların ve kişilerin size belirli zamanlarda bildirim gönderebileceğini seçmenize olanak tanır. Örneğin, çalışma saatlerinde yalnızca iş bildirimleri alabilirsiniz. Ve kişisel zamanınızda, iş bildirimlerini kapatabilirsiniz. Bu şekilde, mevcut durumunuzla ilgili olmayan bildirimlerin kesintiye uğramasını önleyebilirsiniz.


Geri Dön