18 / 05 / 2024

İşte İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti! Bir bir hesaplandı! Bir ayda yüzde 90’a yakın zamlandı!

İşte İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti! Bir bir hesaplandı! Bir ayda yüzde 90’a yakın zamlandı!

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre 4 kişilik bir hanenin aylık yaşam maliyeti yaklaşık 32 bin TL'ye çıkarken, temel ihtiyaç listesinde yer alan kalemlerin fiyatı geçen aya göre yüzde 86,14 yükseldi.



"BİR PAZARA ÇIKIŞIM ORTALAMA 500 TL'Yİ BULUYOR"

Show Haber'in yaptığı bir haber kapsamında açıklamalarda bulunan bir vatandaş "Ben 30 yıl çalışmış ve 30 yılın sonunda emekli bir devlet memuruyum. Hayal gibi geliyor ama maalesef bir pazara çıkışım ortalama 500 TL'yi buluyor” dedi.

Artan fiyatlar ile beraber çoğu İstanbul'u birikim yapmayı resmen unuturken, ay başında ay sonu hesabı yapılır hale geldi.

İşte İstanbul da 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti! Bir bir hesaplandı! Bir ayda yüzde 90’a yakın zamlandı!

Öte yandan, Et ve Süt Kurumu’nun sabit fiyat kampanyasına İstanbul Perakendeciler Derneği ‘evet’ demesine rağmen üyelerinin çok az bir kısmı katıldı. Zincir marketlerde ise Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlara başlamasıyla yüzde 14 zam geldi.

2023 yılının başından bugüne yüzde 75 oranında zamlanan et fiyatları, 2023’te Ramazan sofralarını da etsiz bıraktı. Hükümetin İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) ile Et ve Süt Kurumu (ESK) arasında yapılan anlaşmayla birlikte Ramazan süresince et fiyatlarının sabitleneceği açıklaması boş çıktı. Fiyatların sabitleneceği ile ilgili açıklamalara inanarak market raflarına akın eden insanlar, ucuz eti bulamadığı gibi kampanyaya dahil olmayan ulusal market zincirlerinde et fiyatları Ramazan’ın başladığı günden bugüne kadar yüzde 14 zamlandı.

Motorinde 7 yılın zirvesi! Duyan kulaklarına inanamadı!

Çiftçiler müjde! O ödemelere yüzde 100 zam geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

İslam Memiş’ten altından çok kazandıracak yatırım tavsiyesi! “3 yıl önce 2,5 TL’ydi, şimdi 16 TL”


Geri Dön