06 / 05 / 2024

İşte Sony ve Honda ortaklığının ilk otomobili! Şimdiden sipariş kuyruğu oluştu!

İşte Sony ve Honda ortaklığının ilk otomobili! Şimdiden sipariş kuyruğu oluştu!

Sony ve Honda ortaklığıyla üretilen Afeela ilk elektrikli otomobil modelini CES 2023 fuarında tanıttı. Merak edilen otomobil için şimdiden sipariş araştırmaları yapılırken Afeela’nın ne zaman sipariş alacağı da duyuruldu. İşte ayrıntılar…



Tasarımda sadeliği ile ön plana çıkan Afeela prototipinde eğimli tavan çizgisi ile coupe/fastback silüetini görüyor. Genel anlamda pürüzsüz bir tasarımın benimsendiği araçta ince aydınlatma grupları ile sadelik korunarak farklı bir tip oluşturulmuş. Otomobilin 21 inç boyutundaki aerodinamik jantları ise verimliliğin ön planda tutulduğunu kanıtlıyor.

İŞTE SONY VE HONDA ORTAKLIĞININ İLK OTOMOBİLİ!

Toplamda 45 kamera ve sensöre yer verilen araçta bunların 14’ünün dışarıda bulunduğu görülüyor. Sony dokunuşları görmek de mümkün. Aracın içerisinde bolca teknolojik öğe görülüyor. Arka bölümde yer alan iki büyük ekran da yine Afeela prototipinin teknolojik yüzünü gösteriyor.  Ortaklar, önümüzdeki yıllarda yollarda olacak otomobilde artırılmış gerçeklikten de faydalanmak istediklerini duyurdu. Japon üreticiler artırılmış gerçekliği özellikle navigasyon sistemi üzerinde kullanmayı hedefliyor.

İşte Sony ve Honda ortaklığının ilk otomobili! Şimdiden sipariş kuyruğu oluştu!

Yeni elektrikli otomobilde ayrıca 45 kamera ve sensörün de yardımı ile Seviye 3 yarı otonom sürüş sistemleri de yer alacak. Görüntülerde aracın yaklaşık yüzde 75 batarya ile 377 kilometre (234 mil) menzili kaldığı söylenebilir. Bu da otomobilin 500 kilometre civarında bir menzile sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bu menzilin ise sadece yapılan bir çıkarımdan ibaret olduğunu belirtmek de fayda var. Şimdiden sipariş araştırmalarına başlanan araç adından söz ettirmeyi başardı.

Volkswagen araba fiyatları ne kadar oldu? İşte 4 Ocak 2023 Volkswagen fiyatları!

5 yıl onarım güvencesiyle Hyundai i20 32 bin 213 TL indirimle satışta! İşte 5 Ocak 2023 satış fiyatı…

Renault, Volkswagen, Kia ve Hyundai'den yeni 'fiyat' kararı!

Geri Dön